Cred că v-am spus deja cât de important este să citim și cât de mult ajută la dezvoltarea vocabularului și la îmbogățirea culturii generale. Acum vreau să aprofundăm subiectul. Nu orice carte citită aduce beneficii. O copertă frumoasă, nu ascunde mereu un izvor de cunoștințe. Oricât de tentați am fi să alegem o carte subțire în detrimentul uneia cu mai multe pagini, nu este mereu cea mai inspirată alegere. Sunteți curioși să aflați ce cărți sunt în top?

Hoțul de cărți, Markus Zusak

Dacă în articolele anterioare accentul a picat pe cărți potrivite Freelancerilor și nu numai, acum vreau să vorbesc despre o frumoasă carte de beletristică. La ce te gândești atunci când citești titlul? Să fie cu adevărat vorba despre un hoț de cărți sau? Eu una nu aș fi avut așteptări prea mari, dar am citit-o totuși datorită recenziilor. Nu vreau să dezvălui prea multe detalii, dar aș reciti-o cu mare drag oricând. Un mic amănunt pentru a va stârni curiozitatea: da, este o fetiță care va fura cărți, dar motivul vă va surprinde. Are și o superbă poveste de dragoste, dar nu clasică. Oare despre ce să fie vorba ? Sper că acest titlu va fi pe lista ta de lecturi și sunt sigură că nu o vei lăsa din mână până nu afli finalul.

Oamenii fericiți citesc și beau cafea, Martin Lugand

Un alt titlu care te face curios. Nu am dreptate? Această carte are un început trist. Diana, personajul feminin principal, își pierde soțul și fetița. Această dramă lasă urme adânci în inima și subconștientul ei. Sunt sigură că nici în viața reală nu sunt multe persoane care ar reuși să treacă peste o așa tristețe. Să fie acest roman inspirat din zilele noastre? Tot ce vreau să vă mai spun este că femeia va lupta eroic pentru a îndeplini visul soțului ei. Despre ce este vorba, vei descoperi citind romanul. Să fie un roman cu final fericit oare? Se va termina simetric, tot cu un moment de deznădejde? Aștept cu nerăbdare să îmi spui ce părere ai la finalul poveștii.


Străinul de lângă mine, Irina Binder

Această carte este inspirată din realitatea cotidiană. Și așa cum Irina Binder, a surprins adevăruri dureroase și în alte colecții cum ar fi „Fluturi” sau „Insomnii”, nici de această dată nu va „peria” realitatea crudă pe care o trăiește orice persoană. Ea va surprinde poveștile unor femei, trei foarte bune prietene, cu decepții în dragoste. Deși acum sunt fericită alături de un bărbat minunat, m-am regăsit în foarte multe istorii din acest volum. Am apreciat enorm această carte pentru că am reușit să îmi fac o introspecție și să descopăr ce lucruri din trecutul meu nu „îmi dau voie” să merg mai departe. Irina este un foarte bun psiholog, iar „tratamentul” este cuvântul dur, dar frumos așternut pe hârtie. Tu ai vreun blocaj emoțional? Indiferent de răspunsul la care te gândești, citește această carte, lasă-te pătruns de ea și descoperă cu adevărat cine ești.

Fata din tren, Paula Hawkins

Această carte mi-a adus aminte de vremurile în care eram pasionată de romanele polițiste. Acțiunea este atât de intensă, încât plictiseala va lipsi cu desăvârșire. Fata din tren nu este un personaj obișnuit. Este caracterizată cu lux de amănunte, mai ales când devine suspectă în cazul dispariției lui Megan. Megan este soția lui Scott , iar Rachel (fata din tren), îi vede ca fiind un cuplu ideal. Percepția fetei este departe de adevăr deoarece Megan este o femeie vulnerabilă și alcoolul este o slăbiciune pentru ea.  Alcoolismul este o boală grea și ruinează atât familiile cât și viețile consumatorilor. Oare această boală să îi fi adus sfârșitul lui Megan sau a vrut doar să fie singură și a fugit dintr-o relație toxică? Tu ce crezi? Răspunsul îl găsești doar citind cartea și sunt sigură că nu vrei ca întrebarea pe care ți-am pus-o să rămână retorică.

Testamentul lu Abraham, Igor Bergler

Am lăsat această carte ultima, deoarece este unul dintre cele mai complexe romane citite de mine. Nu aș putea spune că este doar politist sau aventură, deoarece îmbină toate genurile. Inițial ne este prezentat un profesor dornic de cunoaștere ce sfârșește tragic deoarece a aflat informații secrete. Știa că așa se va întâmpla, dar nu a vrut să renunțe la lupta pentru adevăr. El va lăsa un mesaj codat, extrem de greu de descifrat. Cine va reuși să descopere biblioteca secretă oare?  Știi de ce a fost ucis Lincoln? Dacă nu, citind romanul vei afla, acest detaliu fiind și intriga lui. Sper că am reușit să te fac curios și vei lectura această carte. După ultima pagină sunt sigură că și comploturile din viața reală le vei vedea cu alți ochi.

Acestea sunt titlurile pe care am vrut să vi le fac cunoscute. De ce să rămânem mici într-o lume cu atât de multă informație? Cititul deschide noi orizonturi, iar cele 5 romane pe care ți le-am prezentat, nu sunt doar beletristică pură. Orice poveste de succes are un sâmbure de adevăr. Eu văd lumea cu alți ochi acum. Sunt curioasă dacă și tu îți vei schimba percepția despre anumite subiecte cotidiene.

People image created by Freepik


Comentează şi tu

comentarii