Orice proprietar de afacere cred că îți dorește să devină un bun manager, să fie apreciat de cei din jurul său, să ofere condiții bune, sau chiar foarte bune, la locul de muncă. Cred că această calitate este dorită chiar și de cei care nu au încă afaceri dar își doresc să aibă una.

La urma urmei nu este vorba doar de a conduce o echipă, ci uneori este vorba despre felul cum îți gestionezi viața în raport cu munca pe care o depui. Nu vorbim aici neapărat despre managementul timpului, dar orice mic antreprenor sau freelancer trebuie să învețe mai întâi să-și gestioneze propriile sale resurse ca mai poi să fie în stare să fie manager peste o echipă sau chiar o companie.

Așa cum v-am obișnuit, cel mai bine învățăm din cărți iar astăzi vă prezentăm următoarele titluri pentru a învăța cum să devii un manager mai bun:

1. Pre-suasiune

Comandă cartea!

Dacă vi se pare cunoscut titlul, înseamnă că sunteți un cititor fidel al blogului. Desprea această carte am mai vorbit în trecut într-un articol în care vă recomandam 5 cărți care vă vor ajuta să vindeți mai mult. Informațiile sunt valabile, mai ales că pentru a fi un bun manager, trebuie să fii și un bun vânzător. Din nou vreau să subliniez faptul că nu trebuie să manipulezi, ci să prezinți lucrurile într-o manieră plăcută iar cea mai mare parte din greutăți să o păstrezi pentru tine.


2. Work Rules!

Comandă carte!

Te-ai întrebat vreodată de ce unele companii au mereu angajați nemulțumiți, pe când la altele este o mândrie pentru angajați să spună unde lucrează? Mulți antreprenori încep cu ideea că ei vor avea o companie în care angajații vor veni cu plăcare, dar în realitate ajung să îi controleze și să îi penalizeze și pentru cea mai mică greșeală.

Nu este nevoie doar de gânduri bune și idealuri mărețe, uneori este important să fii empatic față de cei din jurul tău și să îi pui pe ei înaintea ta. Nu vorbesc doar despre cei care au afaceri, chiar și atunci când lucrezi cu colaboratori, deseori aceștia pot fi ca niște angajați.

Nu vă mai dau alte detalii, ci vă las să le aflați din carte.


3. Coach-ul

Comandă cartea!

Dacă în primele două cărți aflăm mai multe despre persuasiune și empatie, în ultima carte învățăm mai multe despre strategie direct de la coach-ul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou. Cu toate că acest om este un strateg în sport, performanța are aceleași reguli de bază în orice activitate, chiar și în antreprenoriat.

Pentru a duce afacerea sau proiectul tău la un alt nivel, este nevoie să ieși și să privești activitatea din afară. Vei observa mult mai bine ceea ce lipsește, care sunt greșelile, ce trebuie îmbunătățit și vei putea observa de asemenea și pe cei care muncesc mai mult în afacerea ta.


Dacă crezi că poți deveni un manager mai bun și vrei acest lucru, comandă aceste trei cărți, dedică un weekend să le citești, notează-ți tot ceea ce ai învățat și pune în practică de îndată!

Comentează şi tu

comentarii