În ziua de azi, există multe persoane pasionate de fotografie, dar și foarte mulți fotografi, amatori sau profesioniști. Cred că fiecare dintre noi cunoaștem cel puțin câțiva fotografi pe care i-am putea recomanda prietenilor atunci când au nevoie. Din acest motiv, s-ar putea să ai impresia că piața de fotografie este deja saturată și nu mai ai loc și tu în ea.

Adevărul este că piața mereu îi ține în viață doar pe cei care sunt suficient de buni și puternici încât să reziste concurenței. Pare ceva greu de realizat, dar dacă ești profesionist, dacă oferi servicii de calitate, dacă ești serios și oferi mai mult decât promiți, s-ar putea să te trezești ca fiind printre cei mai căutați fotografi din zona ta.

Nu este vorba doar de fotografii de nuntă și la alte evenimente, ci tot mai multe afaceri au nevoie de fotografii de produs sau alte servicii corporatiste pe care firmele nu și le permit in-house.

Dacă înveți și ești suficient de serios, vei reuși în timp destul de scurt să fii lider pe o nișă în zona ta și chiar în online, având în vedere că există o mulțime de site-uri pe care poți să-ți vinzi fotografiile.

Te vom ajuta și noi în acest demers cu 5 recomandări de cărți care te vor ajuta să-ți dezvolți cariera de fotograf sau prin care vei învăța pur și simplu să faci fotografii mai bune și mai atractive.

1. Manual de fotografie digitală - Michael Freeman

Comandă cartea!

Această carte oferă un îndrumar cu elementele de bază ale camerei foto și a modului de folosire a luminii pentru a scoate cele mai bune fotografii cu un aparat digital. Informațiile din carte sunt utile pentru orice tip de fotograf, fie că este de portret, peisaj sau de evenimente.

Volumul este destul de stufos, dar cu siguranță va fi util pentru orice fotograf, mai ales la început de drum.


2. Ghid de fotografie digitală - Doug Harman

Comandă cartea!

Dacă în primul volum aveați posibilitatea să învățați tehnici de fotografie, în acesta veți afla mai multe despre toate procesele care rezultă produsul final al fotografiei. Acest ghid cuprinde și sfaturi profesionale despre modele de camere, software de editare, pixeli, salvarea imaginilor, expunere, compoziție, lumină, funcțiile camerei, efecte speciale, manipularea imaginilor, alegerea imprimantelor și a hârtiei dar și despre crearea unui portofoliu de fotografii.


3. Ghidul fotografiei de produs - Heidi Adnum

Comandă aici!

Dacă tot vorbeam mai sus despre fotografi de produs, ei bine cred că este normal să recomandă m și o carte pentru aceasta. Pe lângă multe elemente de bază prezentate în carte, autorul vă prezintă și multe alte detalii despre fotografia comercială sau de produs.

Dacă nu știți de unde să vă găsiți idei pentru acest domeniu vă recomand magazinele online cu depozite în apropiere, artiști care își vând creațiile pe internet sau chiar alte afaceri care doresc să-și promoveze afacerea cu imagini profesioniste.


4. Digital Photography Complete Course

Comandă cartea!

Dacă primele trei cărți erau în limba română, următoarele două vor fi recomandări din limba engleză. Iar prima recomandare este o carte care cuprinde toate informațiile de bază din fotografie și permite oricărui începător în fotografie să învețe această artă în cel mai scurt timp.


5. iPhone: The Missing Manual

Comandă cartea!

Citisem o statistică interesantă care spunea că cea mai populară cameră de fotografiat este cea a unui iPhone. Studiul era de prin 2015 și era probabil vorba de cel mai popular iPhone din perioada aceea. Doi an mai târziu, multe lucruri nu s-au schimbat. Adică iPhone-ul rămâne un telefon foarte popular în rândul utilizatorilor și are o cameră excelentă pentru cei care nu doresc să care cu ei un întreg echipament.

Acest ghid este ideal pentru fotografii amatori care doresc să facă cele mai bune poze din vacanță sau din călătoriile lor folosind propriul telefon mobil. Se poate ca multe informații din acest manual să fie utile și pentru utilizatorii Android, având în vedere că este mai mult vorba de camere de telefon performante.


Acestea sunt doar câteva cărți, recomandate de noi, pentru cei care vor să-și înceapă o afacere în domeniul fotografiei sau pentru cei care vor să învețe să facă fotografii mai bune. Cărți și cursuri sunt foarte multe iar timpul este limitat, din acest motiv îți recomandăm nu mai mult de 1-2 din cărțile de mai sus, iar dacă ești interesant și de alte idei din partea noastră, îți recomandăm și acest articol.

Comentează şi tu

comentarii