Pentru mine vacanța de iarnă înseamnă dezvoltare personală, îmbogățirea cunoștințelor, o cană de vin fiert și o carte captivantă. Deși sunt studentă și am multe cursuri de învățat, nimic nu se compară cu o lectură plăcută lângă bradul împodobit. Poate pentru unii mirosul Sărbătorilor este dat de cojile de portocale și scorțișoară, dar pentru mine, mirosul unei cărți noi este mireasma de Sărbătoare. Te invit ca Sărbătorile acestea să le valorifici cunoscându-te mai bine, dezvoltându-te pe plan profesional și îmbogățindu-ți cultura generală. Aceasta este rețeta ce te va conduce spre o stare de bine și te va ajuta să crești ca profesionist. Vreau să îți prezint cărțile care pe mine m-au ajutat atât în cariera de freelancer, cât și în viața personală.

        Ce cărți să citești în vacanța de iarnă?

1.   Arta comunicării. Avantajul tău competitiv

La prima vedere am fi tentați să credem că știm să comunicăm eficient. Același lucru l-am crezut și eu, dar totuși mi-am propus să citesc și această carte. După ce am terminat lecturarea ei, am înțeles că a comunica este o artă pe care trebuie să o înveți, apoi să o îmbunătățești restul vieții. Chiar dacă pare greu de crezut, inclusiv hainele pe care le purtăm „au un cuvânt de spus”. Fie că mimica trădează micile gânduri ascunse sau brațele stau rigide pe lângă corp, citind această carte vom reuși să privim dincolo de „cuvinte”, abia atunci reușind să înțelegem cu adevărat cât de mare este discordanța dintre ce vrea omul să transmită și ce gândește subconștientul. Sunt sigură că acele cunoștințe pe care le vei asimila, îți vor servi drept un avantaj imbatabil în discuțiile cu angajatorii, prietenii sau profesorii. Vei ști cum să atragi avantajele de partea ta, având astfel succes pe toate planurile. Dacă te-am făcut curios, sper că biblioteca ta se va îmbogăți cu încă un titlu.

2.   Cartea perseverenței

Dacă ai citit articolul în care am povestit cât de greu este să prinzi primul job pe o platformă de freelancing, atunci sigur înțelegi de ce perseverența este o calitatea pe care am fost nevoită să o asimilez. Dacă îți dorești succes în orice domeniu, nu îți închipui că peste noapte vei reuși să atingi acest scop. Este vorba de multă răbdare, nopți nedormite din cauza gândurilor ce nu-ți dau pace și multe povești de succes lecturate. Eu am ajuns la concluzia că pe lângă toate acestea, rezultatul nu va fi cel scontat dacă ne există perseverență. Doar încercând în repetate rânduri și învățarea lecțiilor date de un eșec îți croiește calea spre succes. Tu ești perseverent?

3.   Ai încredere în tine!

După cum ne învață titlul cărții, să ai încredere în tine este cel mai important lucru. Indiferent de circumstanța în care ești prins, fi sigur că vei reuși. Ești o persoană capabilă și cu siguranță vei duce toate sarcinile la final. Lecturând acestă carte, îți vei crește stima de sine, iar acest lucru va atrage după sine succesul. Nu permite nimănui să te desconsidere; cel te va descuraja nu are încredere în forțele proprii și nu face nimic altceva decât să elimine concurența prin intimidare. Deci nu uita, ești cel mai bun și cu siguranță un om de succes. Ești convins de acest lucru, sau vei citi și tu această carte?

4.   Schimbă-ți modul de gândire. 200 de metode cu ajutorul cărora poți avea o viață mai bună.

Ai văzut filmul „The Secret”? Eu am citit cartea, apoi am vizionat filmul. Mi s-au părut interesante și atunci am început să citesc mai mult despre puterea minții. Cartea despre schimbarea modului de gândire mi s-a părut cea mai ușor de citit pentru că pe măsură ce afli tehnicile ce te propulsează spre succes, le poți aplica imediat. Lecturarea ei te va ajuta să scapi de gândurile negative, implicit vei scăpa de „toate lucrurile rele din viața ta”-care nu sunt altceva decât lucrurile pe care noi ni le atragem cu puterea minții. Gândul pe care îl am mereu în subconștient este cel de mulțumire- mă descurc cu proiectele pe care le am și nu îmi lipsește nimic. Dacă viața ta nu este așa cum îți dorești, înseamnă că n-ai renunțat încă la lucrurile dăunătoare ca să faci loc celor folositoare. Ești pregătit să fii ceea ce îți dorești?

5. Minighid de sănătate

Fiind studentă în domeniul medical, o recomandare pentru sănătatea ta nu putea lipsi. Am ales acest ghid deoarece oferă sfaturi ușor de urmat, iar scrierea lui se bazează pe cazuri clinice, deci este o carte credibilă.  Pentru a fi un om de succes, primul pas este să fii sănătos,iar sfaturile din acest minighid cu siguranță îți vor fi de ajutor, mai ales atunci când nu știi cum poți fi o persoana sănătoasă, longevivă și plină de viață. Ești pregătit să afli secretul?


Sper ca recomandările mele să îți placă și să îți stârnească curiozitatea. O sete continuă pentru cunoașterea cât mai multor taine este o cale spre succes. Iarna aceasta ce parfum va fi în casa ta?

Tree image created by Freepik

Comentează şi tu

comentarii