În urmă cu două săptămâni am învățat cum să ne alegem o nișă, iar săptămâna trecută am deschis un domeniu web pentru blogul nostru. Dacă nu ai făcut încă, te invit să treci mai întâi prin aceste articole. Iar dacă ai reușit, te invit să mergem la pasul următor. Și anume la alegerea hostingului sau a găzduirii site-ului nostru.

Majoritatea platformelor(GoDaddy, Namebox, Chroot) de la care poți cumpăra domenii îți vor recomanda și un serviciu de hosting pentru că s-au extins și în zona aceasta. Poate vei crede că e mai bine să mergi cu toate serviciile într-un singur loc, dar adevărul este că trebuie să fii atent la mai multe aspecte atunci când alegi găzduirea.

Eu am făcut în trecut greșeala de a cumpăra hosting de la GoDaddy după ce mi-am luat și domeniul de la ei. Am zis că nu are rost să mă împart și să-mi fac prea multe conturi dar am constatat că a fost o greșeală. Găzduirea de la GoDaddy nu este cea mai bună pentru un public român, însă este ok dacă site-ul este în engleză și are conținut pentru mai multe țări.

Găzduire pentru bloguri românești

Dacă vrei să deschizi un blog pentru publicul din România, îți recomand cu încredere să mergi către una din variantele de mai jos. Este important să ai un hosting bun pentru publicul tău pentru ca paginile să se încarce mai repede iar utilizatorii să fie mulțumiți de experiența lor pe blog.

Mai mult de atât, Google ține cont de viteza site-ului tău și acest lucru se va reflecta în poziționările tale de pe primele pagini de căutări. Însă mult mai important cred că este experiența vizitatorului tău. S-ar putea ca mulți din cei care dau de pagina ta să fie atrași de conținutul tău și să îi ai ca vizitatori fideli, însă lucrul acesta poate fi împiedicat foarte ușor de prima lor impresie. Pentru că da, în cazul acesta prima impresie contează.

Iată și serviciile pe care ți le recomand:

Chroot - are mai multe pachete de găzduire atât pentru site-uri cu volum de trafic relativ mic dar și pentru cele care se așteaptă la trafic greu. Prețul pachetelor începe de la 1.11€ pe lună. Vezi toate pachetele de găzduire aici!

Namebox - oferă servicii de găzduire Shared, VPS și Magento cu prețuri începând de la 2.5€ pe lună. Vezi pachetele de găzduire aici!

Găzduire Enterprise - este tot un serviciu român de hosting care oferă pachete de la 9 lei pe lună pentru găzduire standard și de la 63 de lei pe lună pentru găzduire VPS. Acest serviciu oferă și găzduire dedicată pentru WordPress, așa că dacă aveți nevoie de ceva specializat puteți apela la ei. Vezi toate pachetele de găzduire!

Găzduire pentru bloguri internaționale

Dacă dorești să scrii pentru un public internațional, poți merge și pe serviciile de mai sus dar nu ai garanția că cineva din SUA sau Australia va avea o experiență prea plăcută pe blogul tău. Mai jos îți recomand câteva soluții de găzduire pentru platforme și bloguri cu audiență internațională.

Hostgator - oferă un control panel foarte ușor de utilizat, peste 4000 de teme gratuite pentru site-ul tău și multe alte beneficii printre care și garanția că dacă nu ești mulțumit de serviciile lor în 45 de zile, îți vor da banii înapoi. Au diverse pachete de găzduire iar cele mai ieftine încep de la $3.95 pe lună. Vezi aici toate pachetele de găzduire!

Bluehost - sunt o companie de găzduire foarte profesionistă cu o echipă de suport disponibilă 24/7. Oferă servicii similare cu Hostgator și prețurile încep de la $3.95 pe lună. Vezi aici toate pachetele de găzduire!

LiquidWeb - oferă servicii și servere dedicate pentru platformele cu trafic foarte mare. La ei ar fi bine să apelați doar în momentul în care blogul crește foarte mult și doriți soluții și mai bune decât la companiile de mai sus. De asemenea, dacă vrei să deschizi un site pentru imagini și clipuri virale, care se știe că va avea trafic mare, ar fi bine să apelezi din start la aceștia. Vezi aici prețurile și toate serviciile disponibile!


Cum instalez hostingul dacă am cumpărat domeniul din altă parte?

Îți spuneam la începutul acestui articol că este mai bine să cumperi hostingul și domeniul separat. Ei bine, companiile care vând domenii îți setează ei toate detaliile în momentul în care comanzi un pachet de găzduire de la ei.

Dar ce faci dacă ai cumpărat domeniul de la GoDaddy și găzduirea de la Chroot?

Va trebui să modifici nameserverele din contul tău de GoDaddy(sau de la cine ți-ai cumpărat domeniul). Acestea trebuie să le ceri de la furnizorul tău de hosting, care este Chroot în cazul nostru, și mai apoi să le introduci la registrar, adică la GoDaddy. Pentru cei care ați cumpărat un domeniu de la GoDaddy vă las filmulețul de mai jos. Iar dacă nu vă descurcați, dați un mesaj la suport și vă vor ajuta cu toate informațiile necesare.

 

Săptămâna viitoare vom discuta de alte chestii tehnice care țin de wordpress. Dacă ai neclarități, lasă o întrebare mai jos și te vom ajuta.

Pasul 2: Înregistrarea unui domeniu web | Pasul actual: Alegerea găzduirii web | Pasul 4: Instalare WordPress

Comentează şi tu

comentarii