Cine a fost o dată la Venetia ştie exact pentru ce anume se întoarce în oraş. Cine n-a fost niciodată, s-ar putea să fie un pic confuz de expresiile vehiculate în turism “Venetia Nordului” sau “Venetia Asiei”. Şi acelea sunt destinaţii frumoase, dar nimic nu se compară cu originalul. Nicăieri nu găseşti atâta istorie, arhitectură, fascinaţie pentru apă şi frumos că în Venetia din nordul Italiei.

Obiective turistice majore

Dacă stai numai câteva zile în Venetia, s-ar putea să fii nevoit să alegi ce să vezi din multitudinea de atracţii. Nu vei putea să le vezi pe toate. Însă, noi îţi vom spune ce să pui în fruntea listei tale, fără de care nu se poate spune că ai fost în Venetia. Nu-i aşa? Canalul Grande străbate oraşul sub formă de buclă şi merită să-l vezi într-un mijloc de deplasare cât mai original. Ce zici de o gondola? Deşi ai putea lua şi vaporaşul. Nu poţi să ocoleşti Piaţa San Marco, campanila, bazilica, muzeul şi palatul. O încântare arhitectonică. Din acest punct al oraşului poţi să-ţi începi şi aventura la cumpărături, dacă doreşti. Vei găsi lucruri pentru toate gusturile şi buzunarele. Şi că a venit vorba: suvenirurile veneţiene sunt originale - costume de carnaval sau obiecte din sticlă de Murano, pentru care sticlarii-artizani din zonă sunt foarte faimoşi.

 

Fă-le loc în program, chiar merită

De asemenea, dacă ai epuizat punctele de mai sus, dă o fugă la Palatul Dogilor, la Galeriile de artă ale Academiei şi treci podul Rialto. O să vezi că toate aceste obiective turistice merită să fie văzute. Laguna veneţiană este de-a dreptul spectaculoasă şi Puntea Suspinelor de asemenea. Evident că mai sunt o mulţime de catedrale, biserici, palate, teatre şi muzee de văzut. Atât de multe că e tare greu să alegi. Dacă vizitezi oraşul în perioada carnavalului, ai senzaţia că timpul se comprimă şi că îţi trebuie mult mai multe zile ca să vezi ce ţi-ai propus. Iată deci câte motive pentru a reveni în Venetia şi cu alte ocazii.

 

Freelancer în Venetia

Dacă vrei să-ţi încerci şansa ca freelancer călător şi începi cu Venetia, e bine să-ţi găseşti cazare cât mai accesibilă. Asta e puţin probabil să se întâmple în Venetia. Încearcă în Mestre, oraşul învecinat situat “pe continent”. Poţi să lucrezi la proiecte comerciale (multe branduri de renume îşi fac magazine online), artistice, istorice, turistice, fotografice, etc. Sunt atât de multe lucruri pe care le poţi face încât o să-ţi fie greu să alegi ce să faci mai întâi. Internetul wireless e foarte răspândit în zona, aşa că nu vei avea nicio dificultate în a-ţi face zilnic treaba. Poţi lua masa în restaurante luxoase sau în unele simple şi accesibile. Sunt de toate pentru toate gusturile şi buzunarele.

Deci, de ce n-ai fi freelancer în Venetia? Ai avea toate atuurile.

 

 

Comentează şi tu

comentarii