Tocmai ai terminat liceul sau facultatea şi job-ul pe care l-ai găsit cu greu nu te prea încântă? Nu-ţi oferă nici banii necesari traiului zilnic şi nici vorbă de provocări pentru o viaţă profesională în ascensiune? Simţi că nu te foloseşte la adevăratul tău potenţial? Este foarte posibil ca multe alte persoane să simtă ca şi tine, care să nu fie neapărat la început de carieră, însă pentru toate există o soluţie: munca în regim freelancer sau altfel spus munca de acasă. Munceşti de acasă sau din locul preferat, la proiecte care îţi plac şi pe care le alegi de pe internet în funcţie de abilităţile şi experienţa ta.

În mod frecvent prima slujbă de freelancer pe care o găseşti este cea de data entry, adică să culegi informaţii de pe internet pe diverse domenii de interes şi să le prezinţi unui client care să te plătească pentru munca ta.

Nu e deloc complicat, pentru că suntem siguri că deja:

  • foloseşti pc-ul sau laptopul la nivel profesional
  • încă din liceu ai învăţat ceva engleză, aşa că nici aspectul ăsta nu prezintă vreo dificultate
  • cu cât tastezi mai repede, cu atât creşte volumul de muncă pe care îl poţi face într-un timp scurt şi deci îţi creşte eficienţa. Acest lucru este de mare folos pentru că te ajută să câştigi bani mai mulţi

Aceste slujbe de culegere de date (data entry) se pot face pe o perioadă oricât de lungă doreşti, însă le poţi folosi ca punct de pornire pentru altfel de proiecte, mai specializate şi mai bănoase. Depinde numai de tine către ce altceva te vei îndrepta, pe măsură ce vei căpăta experienţă. Poţi de exemplu să înveţi să faci design şi grafică, dacă ai abilităţi artistice. Astfel de cunoştinţe ţi-ar permite să licitezi pentru proiecte din care să câştigi de cel puţin 3-4 ori mai mult decât câştigi pentru proiectele de culegere de date. Vei avea ocazia să îţi orientezi viitoarea carieră către acele lucruri care te definesc, pe care le faci cu cea mai mare plăcere.

Şi, după cum spune o vorbă înţeleaptă, “munca făcută cu plăcere nici nu mai e percepută ca fiind muncă”, vei simţi că viaţa ta merge pe drumul pe care ţi l-ai dorit mereu.

Eşti gata să-ţi pui cariera pe drumul cel bun?

Comentează şi tu

comentarii