Ești gata să licitezi pentru primul tău proiect ca freelancer? Sigur că da! Ai cercetat tot, crezi că știi cam cum se procedează... Ți-ar prinde bine niște mici secrete așa încât să mergi la țintă. Ei bine, o să ți se pară naiv ce urmează să îți spunem: nu există așa ceva! Există doar experiență. Iar aceasta se câștigă doar prin încercări succesive.

Uneori câștigi, alteori nu! Împacă-te cu gândul și hai… la treabă!

  • Fii atent la ce îți cere clientul

Ai grijă la ce îți cere clientul și la cum au licitat ceilalți. În aplicația ta trebuie să spui exact ceea ce așteaptă clientul. Nu proceda și tu ca alții care au un model de text pentru licitații. Mereu spun același lucru! Fii original și … particular. Așa vei atrage atenția clientului!

  • Fii selectiv

Nu te grăbi să licitezi la toate proiectele pe care le vezi în fața ochilor. Cu cât licitezi la mai multe, cu atât calitatea aplicației tale scade. Nu mai poți să fii atent ți convingător! Ți-ai consumat mult timp tot încercând, așa încât nu mai ai cum să fii la fel de bun. Fii selectiv, consumă-ți resursele pentru a licita la ceva ce îți dorești cu adevărat să lucrezi.

  • Prezintă dovezi

Aplicarea ta la o licitație de proiect trebuie susținută. De exemplu, dacă spui că ești un designer cu experiență, trebuie să rezulte acest lucru din portofoliul tău de lucrări. Toate informațiile se verifică.

Înainte să postezi aplicația ta, vizualizează acest filmulet. Îți este de ajutor din punct de vedere tehnic. Acum știi tot ce e necesar așa încât să licitezi corect și să ai șanse mari să câștigi proiectul.

Ne spui și nouă cum ai reușit și ce ai învățat din această experiență nouă?

Comentează şi tu

comentarii