Atunci când lucrezi freelancer nu trebuie te preocupi doar de muncă propriu zisă ci şi de multe alte lucruri: trebuie fii la curent cu ce job-uri şi proiecte se postează pe platformele de freelancing, trebuie te promovezi, comunici permanent cu clienţii, verific încasarea banilor şi multe alte lucruri. Nu e simplu, dar în felul ăsta îţi câştigi venitul care nu e deloc mic. Dar ce faci dacă vrei scapi de toată această bătaie de cap? Dacă vrei te concentrezi numai pe munca efectivăpoţi apelezi la o agenţie de freelanceri.

Iată cum ar putea să te ajute să fii membru în echipa unei agenţii dar şi care sunt dezavantajele. doar nu există situaţie ideală, nu-i aşa?

  • coordonatorul agenţiei se ocupă de căutarea de proiecte şi le alocă membrilor echipei sale în funcţie de domeniile în care aceştia sunt pregătiţi.
  • coordonatorul interacţionează cu clienţii şi îi pune la curent cu evoluţia sau dificultatea efectuării muncii la proiecte. Tot el rezolva şi problemele care pot apară: managementul proiectelor, desfăşurătoare de activităţi, etape de lucru, etc.
  • coordonatorul agenţiei recepţionează banii de la clienţi şi îi virează către membri. În contul muncii de management primeşte şi el un comision de la fiecare membru al echipei sale, pentru acesta nu munceşte la proiecte efectiv, el doar le gestionează.
  • poţi fii membru al unei agenţii în mod exclusiv sau nonexclusiv - adică poţi lucrezi freelancer numai în acea agenţie sau îi spui de la început coordonatorului  mai lucrezi şi pe cont propriu în anumite situaţii.
  • ca membru al unei agenţii nu mai ai libertate totală -ţi pui orice tarif crezi tu te avantajează, trebuie te încadrezi într-o marjă declarată de agenţie.
  • agenţia reprezintă soluţia ideală pentru cei care comunică mai greu deşi sunt buni profesionişti, care nu se pricep la vânzări sau la limbi străine.
  • poţi câştiga mai mult independent decât ca parte a unei agenţii, însă agenţia îţi poate oferi siguranţă şi un flux constant de proiecte.
  • poţi cunoaşte alţi freelanceri în cadrul unei agenţii cu care legi relaţii de prietenie şi profesionale. La un moment dat când vei fi foarte încărcat cu treburi, vei ştii cui poţi ceri ajutor.

Înainte devii membrul unei agenţii trebuie faci o evaluare foarte atentă: ce ştii faci, la ce eşti bun cu adevărat, ce poţi învăţa şi aplica rapid, câtă nevoie ai de libertate sau de siguranţă, etc.

Oricum, poate fi o variantă bună în anumite circumstanţe.

Gândeşte-te bine.

Comentează şi tu

comentarii