„Deadline” este unul din cuvintele de care mulți freelanceri se feresc. Oricât de mult îți place să lucrezi la un proiect și oricât de mult te-ai pregăti pentru el, inevitabil vei ajunge să alergi pe ultima sută de metri pentru că un anumit detaliu nu își găsește locul. Sunt prea puțini cei care termină treaba înainte de data limită.

Majoritatea se confruntă cu sindromul „timpul este prea scurt”, dar având în vedere că timpul este împărțit în unități egale universal recunoscute, există un remediu pentru această problemă.

Un ceas sau chiar mai multe îți pot face viața mult mai ușoară atunci când ești presat de timp. Este adevărat că ai deja un ceas la telefon și unul pe calculator după care te poți orienta, însă ideal ar fi să închizi toate device-urile atunci când lucrezi și să te concentrezi pe ceea ce faci.

Acest lucru poate include și rețelele de social media și canalele de comunicare, iar ceasul calculatorului este doar un indicativ, nu te avertizează că vei întârzia.

1. Un ceas de perete Canvas „Whatever, I’m late anyway” îți va aduce aminte cu fiecare ticăit că te apropii de ora de predare. Mesajul este unul comic și haios și îți va aduce o pată de culoare și viață spațiului tu de lucru.

2. Dacă dorești ceva elegant care să îți pună în valoare stilul nonconformist, poți opta pentru un ceas de perete Deco-Box. Este pictat manual și poate fi considerat o operă de artă. Jocul de lumini și culori, dar și cadranul, cu siguranță te vor inspira să ai o sesiune de lucru productivă.

3. Ceasul pentru birou Almond Tree, prin aspectul lui, îți poate inspira calmitate în momentele în care se simți copleșit de task-uri. Desingul simplist și decorațiunile decupate parcă din natură transformă acest obiect de măsurare a timpului într-o insuflare de relaxare și bună dispoziție. Toată lumea are nevoie de un obiect care să le inspire liniște, iar pentru un freelancer mereu ocupat și pus pe treabă acest ceas este perfect.

4. Dacă vrei un gadget cu mai multe funcții, ceasul deșteptător cu proiecție Techno Line este ceea ce cauți. Acesta îți proiectează ora și starea vremii pe perete dar și sună atunci când trebuie să predai proiectul. De asemenea, acest ceas afișează zilele săptămânii, ca să știi în ce zi ești exact, temperatura din cameră și umiditatea aerului. Acest ceas este potrivit pentru biroul unei persoane ocupate dar organizate și preocupate de propria stare de bine.

5. În programul unui freelancer, de multe ori diminețile nu sunt cele mai bune prietene, tocmai de aceea ai nevoie de un ceas deșteptător cu radio, precum Muse M-165 CMR Dual Alarm, care să te trezească atunci când vrei tu cu postul de radio preferat. Avantajul pe care îl are acest ceas față de telefonul care te trezește cu un ringtone pe care l-ai setat tu, este că în fiecare dimineață te vei trezi cu o altă piesă sau un moderator de radio care îți va spune ultimele știri.

6. Sau poți opta pentru un astfel de ceas, sau poate chiar mai multe din același model. De ce? Pentru că s-ar putea ca ora să difere de la fiecare client în parte. Dacă ai un client în SUA, unul în Olanda și altul în Hong Kong, poate că ar fi bine să știi mereu cât e ceasul la clientul tău.

Trăim într-o lume a vitezei în care timpul îl percepem altfel de la o zi la alta, dar pentru cei care sunt stimulați în mod constant de terminarea unui task și de echilibrarea vieții personale cu cele profesionale, această viteză are o nouă dimensiune.

Acesta este e motivul pentru care fiecare freelancer are nevoie de mai multe ceasuri pentru a măsura timpul, atrăgând atenția asupra potențialului și nu asupra deadline-urilor.

Comentează şi tu

comentarii