Cu toţii am auzit de acest concept - multitaskingul - care presupune să faci mai multe lucruri în acelaşi timp sau să treci foarte repede de la un task la altul. Ai zice că cine poate să facă asta este un angajat sau un colaborator valoros. Însă, multitaskingul sau task-urile secvenţiale funcţionează până la un punct. Dincolo de acesta începe distragerea atenţiei, ineficiența sau chiar plictisul. Trebuie să ştii ce activităţi din lista ta se pretează la a fi tratate secvenţial şi care nu. Acţiunile de rutină merg, cele de creaţie nu. Şi, de asemenea, trebuie să te cunoşti pe tine însuți. Să-ţi ştii limitele în aşa fel încât să poţi jongla cu treburile.

 

Multitaskingul - Reguli de bună utilizare

Hai să vezi ce-ai putea face aşa încât să foloseşti multitaskingul spre binele tău şi al angajatorilor tăi.

  • Într-o prima fază, fă-ţi un plan zilnic. Apoi analizează care task este unul de rutină şi care este unul de creaţie. De obicei task-urile de creaţie îţi cer atenţie 100%. Celelalte, pe care le faci zi de zi, nu numai că le poţi lucra secvenţial dar le poți face chiar în regim real de multitasking. Însă, trebuie să fii atent. Când te obişnuieşti foarte mult cu o anume activitate începe să nu-ţi mai placă, te plictiseşti şi apare riscul greşelilor. Păstrează-ţi atenţia la treabă.
  • Ca să nu ajungi la plictiseală şi dezinteres, alternează activităţile pe durata unei zile. Aşa vei reuşi să echilibrezi lucrurile. De exemplu, răspunde la mailuri dimineaţa, dă telefoane după pauza de prânz.
  • Analizează-ţi propriile capacităţi aşa încât să îţi dai seama care este intervalul cel mai potrivit în care să-ţi eşalonezi task-urile creative. Unii nu lucrează deloc bine dimineaţa, dar excelează spre seară. Vezi tu în ce categorie te regăseşti.
  • Pe durata unei zile, ai task-uri care îţi plac mai mult şi altele care nu prea îţi plac. La ultimele ai renunţa instantaneu, iar la primele ai lucra toată ziua. Dacă vrei să fii eficient, începe ziua de muncă executând task-uri mărunte şi apoi treci la cele care nu-ţi plac sau la cele care sunt urgente. Dacă faci numai ce-ţi place ţie, nu vei reuşi să faci toată treaba la vreme şi rişti să te alegi cu penalizări.
  • Sau, poţi să ajungi în ipostaza în care să vrei să le faci dar să nu mai ai nici timp, nici energie şi nici capacitate de concentrare. Ştii şi tu că pe măsură ce oboseşti îţi scade capacitatea de concentrare.

 

Concluzie

Din această enumerare rezultă că trebuie să te cunoşti foarte bine pe ţine însuţi şi lucrurile pe care le ai de făcut. Numai aşa vei putea jongla cu ele în regim de eficiență zilnică. Chiar şi aşa, nu uita că zilele libere oficial sunt pentru odihnă. Nu tot pentru muncă. Iar concediile de odihnă, chiar sunt pentru odihnă. Ţine cont că dacă acumulezi oboseală prin lipsa odihnei adecvate, nu vei mai putea să fii aşa eficient precum îţi place. Depinde de tine să păstrezi lucrurile sub control.

 

Comentează şi tu

comentarii