Când te pregăteşti să pleci în vacanţă îţi faci tot felul de planuri: să faci plajă pe nisip fin înconjurat de vegetaţie luxuriantă - sau doar de piscine de lux. Să serveşti masa în localuri deosebite şi să încerci rarităţi culinare. Să te culturalizezi cu muzee, expoziţii şi concerte. Să te bucuri de o arhitectură deosebită şi să gusti un strop de istorie locală. Dacă pe lângă toate astea vrei să ai şi tihnă, atunci alege Costa Brava. Sigur n-o să-ţi dea nimeni brânci pe acolo pe unde vei merge, aşa cum se întâmplă prin locurile celebre şi aglomerate.

De văzut în Costa Brava

Merită să faci plajă în Costa Brava pentru că nisipul e fin, apa mării de un albastru ireal iar vegetaţia sălbatică şi abruptă. Dacă tot eşti în zonă, merită să parcurgi 20 km şi să ajungi la Muzeul Salvador Dali din Figueres. Aici poţi admira unele dintre cele mai vestite opere ale artistului, găzduite în clădirea teatrului municipal care este sediul muzeului ce-i poartă numele. Dacă vrei atmosferă vibrantă şi plaje renumite - dar şi aglomeraţie - vizitează Lloret de Mar. O să-ţi rămână în memorie.

Dacă îţi place istoria şi izul medieval, mergi la Tossa de Mar ca să vezi castelul Tossa (din secolul al XII-lea), bine ascuns de oraş printre pantele abrupte. Panorama este extraordinară şi pozele ies grozav. Dacă te pasionează arhitectura şi lucrurile neobisnuite, vizitează Mănăstirea Sant Pere de Rodes. Deşi este abandonată de sute de ani, stă încă în picioare şi uimeşte vizitatorii cu arhitectura romanică unică în Catalonia. Dacă vrei ca măcar câteva zile să gusti din cultura catalană nealterată, vizitează Palafrugell. În urmă cu 3 sute de ani orăşelul era faimos pentru că producea dopuri de pluta. Nu mai e cazul acum, dar ce poţi să apreciezi aici este cultura autentică a zonei.

Dacă îți place zona, poți face rezervarea de vacanță aici.

În loc de concluzie

Costa Brava e o zonă din nordul Spaniei, aproape de graniţa cu Franţa, care îţi oferă câte puţin din tot ce-ţi doreşti. Şi este încă autentică istoric şi cultural, în comparaţie cu alte zone populare printre turişti. Dacă ai vrea să te instalezi în zonă ca freelancer poţi să lucrezi ca fotograf, pentru că ai acces la peisaje spectaculoase sau în turism. Poţi să fii ghid sau agent de ticketing (de puţin timp această activitate a fost externalizată de agenţiile de turism) dar pentru asta trebuie să te pricepi foarte bine la ceea ce vei “vinde”. Chiar şi aşa, începutul muncii de freelancer în zonă poate să-ţi dea emoţii… “financiare”. Însă, pentru o vacanţă de 10-15 zile, Costa Brava e minunată.

Comentează şi tu

comentarii