Îţi doreşti şi tu să lucrezi ca freelancer? Să scapi de programul bătut în cuie şi de orele pierdute mereu pe drum între serviciu şi casă? Să ai şi tu stabilitate financiară şi să simţi că eşti apreciat ca profesionist? Dacă vrei toate astea, atunci e un lucru bun să te faci scriitor freelancer. Dar poate că tu lucrezi în cu totul alt domeniu decât scrisul şi te întrebi dacă o să faci faţă.

Sunt multe domenii în care e nevoie de scriitori buni. Poate că nu te pricepi să scrii despre literatura secolului al XIX-lea dar te pricepi să faci texte despre cele mai noi tehnologii IT, despre călătorii sau despre cum se fac poze profesionale. Gama domeniilor în care poţi activa ca scriitor este atât de mare încât o să ai nevoie de ceva timp ca să decizi ce e mai bine pentru tine. O să ai nevoie de timp pentru multe alte lucruri înainte să începi să lucrezi efectiv ca scriitor freelancer şi să câştigi bani.

Iată ce trebuie să faci:

  • să te înscri la cursul nostru gratuit de freelancing care îţi oferă baza informaţională aşa încât după 5 zile de curs să poţi să începi efectiv să lucrezi. Nu-i rău deloc, nu-i aşa?
  • Să alegi o platformă de freelancing pe care îţi e comod s-o foloseşti, să te înscrii, să-ţi faci profil, să-ţi completezi portofoliul, să dai teste care să certifice cunoştinţele tale pe domeniile care te interesează, să cauţi proiecte care îţi plac şi să aplici. Apoi mai trece puţin timp până primeşti răspunsuri.
  • Să contactezi oamenii cu care ai mai lucrat ca să-ţi dea recomandări pe care să le poţi trece în profilul tău de freelancer.
  • să te pui la punct cu engleza - îţi prinde foarte bine să cunoşti engleza fluent, pentru că cele mai multe proiecte la care vei lucra vor fi străine şi limba în care veţi comunica şi veţi lucra va fi implicit engleza; dacă nu ştii limbi străine va trebui să te limitezi la proiecte româneşti care sunt simţitor mai puţine.

Vei avea nevoie de câteva luni pentru a definitiva lucrurile acestea aşa cum trebuie. În tot acest timp îţi recomandăm să continui să lucrezi la actualul tău loc de muncă. Şi chiar şi după ce vei finaliza primele proiecte, dacă încă nu ai un volum mare de lucru ca freelancer, e bine să-ţi păstrezi şi job-ul pe care îl ai. Treptat vei începe să câştigi mai mulţi bani şi vei putea renunţa definitiv la job-ul care nu-ţi aduce mari satisfacţii. Însă nu trebuie să te grăbeşti. Lucrurile bune necesită pregătire, ele nu se întâmplă peste noapte.

Fii perseverent, ştim sigur că vei reuşi!

Comentează şi tu

comentarii