Te-ai decis de lucrezi efectiv pe o platformă de freelancing? Foarte bine! Ca să poți câștiga un proiect de pe o astfel de platformă, trebuie să furnizezi cât mai multe date despre tine și să participi la o licitație. Este absolut necesar să-ți faci un profil detaliat din care să reiasă cine ești și ce știi să faci.

Pe scurt, ce trebuie să completezi:

  • poza - știm că o să râzi, dar dacă nu pui poza ta în profil e posibil să nu fii luat în serios. Dacă pui poză, clienții vor știi cu cine stau de vorbă și astfel vor căpăta încredere în tine.
  • studiile - e important să completezi atent studiile pe care le ai, cu toate detaliile cerute.
  • testele - fiecare platformă are un set de teste pe care poți să le dai și sa le și treci, așa încât un posibil client să aibă certitudinea că te-a ales bine. Știm, o să spui că e pierdere de vreme, dar nu e!
  • tariful - e important cum îl stabilești. Ține cont de abilitățile, experiența și portofoliul tău. Vezi care este nivelul mediu care îți este confortabil. Dacă vei pune un tarif mic nu este în avantajul tău și nici al colegilor tăi freelanceri. Dacă este prea mare o să ajungi să nu poată plăti nimeni tariful pe care îl ceri. Gândește-te bine!
  • portofoliul - aici incluzi experiența ta în domeniile asociate freelancing-ului: la ce proiecte ai mai lucrat, ce task-uri ai efectuat, ce feedback ai primit de la clienți, etc. Orice lucru care te poate pune în avantaj în comparație cu un alt freelancer trebuie menționat aici.

E posibil ca în funcție de platformă folosită să mai fie nevoie să completezi și alte informații despre tine. Rezervă-ți timp pentru a scrie tot, așa cum ți se cere, pentru că în curand vei vedea și avantajele.

Ai observat și tu diferențe în profil în funcție de platforma folosită?

Comentează şi tu

comentarii