Ai auzit de multe ori acest termen dar nu te-ai lămurit. Ce e până la urmă zona de confort? E o perioadă din viaţa ta în care ţi-e bine, ai acele lucruri pe care ţi le-ai dorit, eşti alături de persoana potrivită, ai un serviciu bun, etc. Consideri că le meriţi, pentru că ai luptat sau muncit pentru ele şi că acum, în această perioadă de confort, nu faci decât să te bucuri de rezultatele muncii tale. Dar, undeva în interiorul tău îţi dai seama că într-un fel “pierzi un tren”.

Hai să vezi despre ce e vorba.

  • Să zicem că lucrezi la o firma de câţiva ani şi ştii să faci tot ce e nevoie acolo. Ai învăţat în timp, eşti priceput şi te simţi bine din cauza asta.
  • Te întâlneşti cu un prieten, la un moment dat, care a avut un alt parcurs în viaţă, ştie alte lucruri decât ştii tu, cunoaşte alţi oameni, a umblat prin lume.
  • Prin simplu fapt că a avut experienţe diferite stârneşte în tine puţină invidie. Atunci îţi dai seama că în timp ce tu te bucurai de ceea ce ai învăţat cu ani în urmă, o mulţime de alte lucruri treceau pe lângă tine.
  • Dacă stai pe loc, nu vei ajunge niciodată să cunoşti lucruri noi, oameni noi, să ai experienţe neobişnuite.
  • Cu alte cuvinte, dacă nu ieşi din zona de confort nu ai cum să avansezi în niciun aspect al vieţii tale.

Unora le e teamă de ieşirea din zona de confort. Şi e explicabil, pentru că nu e simplu. Practic, renunţi la ceea ce ai, pentru ceva ce nu e încă sigur că ai putea avea. Dar tocmai riscul asumat îţi trezeşte intuiţia, creativitatea, perseverenţa şi astfel poţi atinge succesul şi potenţialul tău maxim aşa cum nu ţi-ai imaginat că e posibil. Iată deci, care este motivul fundamental pentru care să-ţi doreşti să ieşi din zona de confort. Este un risc, desigur. Dar cu siguranţă merită să ţi-l asumi.

Povesteşte-ne şi nouă cum ai ieşit tu din zona de confort şi către ce lucruri te-a condus asumarea acestui risc. Hai, suntem curioşi să te cunoaştem pe tine şi experienţele tale!

Comentează şi tu

comentarii