Sunt multe persoane care şi-au făcut blog-uri în ultimii ani. Atât de multe încât a devenit o modă să ai blog dacă eşti pe net. Problema cu atât de multe blog-uri este că nu toată lumea are ceva de spus. Să vrei un loc al tău pe internet e o dorinţă firească, dar nu coincide şi cu succesul în blogging. Dacă eşti freelancer atunci din start vrei să-ţi foloseşti blog-ul pentru două lucruri importante pentru tine: pentru a-l pune în portofoliul tău profesional şi pentru a face bani din el.

Însă, trebuie să stai puţin să gândeşti lucrurile înainte să îţi lansezi blog-ul:

  • Fă o mică cercetare de “piaţă” - cauta pe internet ce alte blog-uri există pe tema pe care vrei să-ţi faci tu blog. Cum anume sunt construite din punct de vedere al conţinutului, al aspectului, cât de des sunt actualizare, câţi abonaţi au, cât de repede au crescut ca număr de vizitatori, există comentarii şi dacă da, sunt ele pozitive? Dacă vrei să economiseşti timp şi energie şi să gaseşti drumul către succes, e musai să înveţi din experienţa celorlalţi.
  • Fă un plan concret - va trebui să produci conţinut înainte să-ţi lansezi blog-ul pentru că nu poţi să pui pe internet un blog gol; va fi necesar să alegi un aspect grafic sau să produci tu unul original; să decizi unde să-l găzduieşti şi pe care platformă. În funcţie de programul tău săptămânal trebuie să hotărăşti un ritm anume al postărilor care să ţină lumea în priză, dar acest ritm să nu-ţi încurce alte activităţi cotidiene. Trebuie să dai în blog-ul tău tot ce ai mai bun, mai ales dacă vrei să-l adaugi în portofoliul tău de freelancer. De asemenea, va trebui să-ţi rezervi timp pentru a promova blog-ul şi pentru a discuta cu cei care comentează post-urile tale. De asemenea, dacă vrei să scoţi bani din blog trebuie să-ţi faci un plan cu privire la inserarea de bannere publicitare, pentru crearea de advertoriale sau concursuri, pentru iniţierea de colaborări. Astfel aduci oameni pe blog, pe care poţi să-i fidelizezi şi câştigi şi tu bani din publicitate. Va rezulta astfel un venit pasiv.
  • Fii original şi ţine-te de treabă! - majoritatea blog-urilor nu sunt originale, conţinutul migrează de colo-colo, nu se menţionează autorii textelor, imaginilor sau clipurilor audio/video. Dacă nu pui preţ pe originalitate nici nu mai e cazul să începi un blog. Iar dacă nu respecţi munca altora, de ce ai cere să te respecte alţii pe tine şi să vină să-ţi viziteze blog-ul? Cu cât îţi respecţi mai mult vizitatorii, cu atât vei avea de câştigat: trafic, bani, respect! Vei deveni o voce în domeniul tău de interes. Pentru asta mai trebuie să faci ceva: să nu renunţi la blog pe parcurs aşa cum au făcut mulţi.

După o vreme, când vei reuşi să îmbini toate aceste idei într-un plan bine gândit zi de zi, vei începe să te bucuri şi de roadele blog-ului tău.

Vei deveni cu adevărat un blogger de succes.

Comentează şi tu

comentarii