Ai văzut şi tu anunţuri pe platformele de freelancing care să sune cam aşa “scriu articole orice domeniu” sau “vând articole la preţ avantajos”? Probabil că da, dar ai trecut mai departe, fără să le dai cine ştie ce importanţă. Cineva însă care chiar caută oameni care să-i scrie conţinut, sigur şi-a pus câteva întrebări serioase când a văzut anunţurile. Dacă un om scrie articole în orice domeniu, fie este foarte bun, fie este foarte disperat să câştige nişte bani. Cât de bun poţi să fii aşa încât să performezi în a scrie despre orice domeniu? Dacă stai puţin şi te gândeşti logic, îţi dai seama că este ceva imposibil. Poţi să scrii decent în orice domeniu, dar nu poţi să te faci remarcat, nu poţi să-ţi câştigi astfel o reputaţie. Nu poţi deveni un brand… în orice domeniu! În felul ăsta nu poţi decât să câştigi proiecte… la fel de disperate ca şi tine. O să spui că nevoia de bani e importantă şi cu ea nu te joci, că uneori nu-ţi permiţi să fii selectiv. De acord cu tine! Însă, depinde de tine să devi o voce uşor de remarcat într-un anumit domeniu.

Ce ar trebui să faci aşa încât să devi un brand, un scriitor care produce mereu texte la calitatea dorită de clienţi? Nu e greu, dar nici uşor! E necesar să:

  • ai calităţi native, să fii născut pentru a scrie
  • ai un mod foarte personal şi original de a dezbate un subiect
  • cunoşti foarte bine domeniul din care ţi-ai desprins subiectul

Dacă aceste condiţii sunt îndeplinite, nu trebuie să-ţi faci mari probleme în privinţa reputaţiei tale, a brand-ului pe care îl reprezinţi. Unele lucruri vin de la sine, pentru că ele se bazează pe ceva ce tu ai deja. E suficient ca un singur client să remarce abilitatea ta de a dezbate subiecte pe un anumit domeniu, după care se va forma o filieră pe care vei obţine mulţi alţi clienţi şi deci vei câştiga şi bani. Însă, trebuie să-ţi dai seama că astfel de lucruri nu se întâmplă bătând din palme, nici peste noapte şi nici dacă te laşi cuprins de disperare şi scrii despre orice, oricum şi oricând. Sunt situaţii în care chiar merită să fii selectiv!

Tu eşti selectiv sau te mulţumeşti să lucrezi la orice proiect?

Comentează şi tu

comentarii