Munca de freelancer pare foarte ușoară din exterior, iar de cele mai multe ori așa și este. Devine puțin mai grea când ai mai mulți clienți sau ai un proiect mai mare pe care trebuie să îl finalizezi într-un termen limită. Așa că trebuie să fii foarte organizat. Iar dacă nu ești sau îți e greu să te organizez eficient, este bine să folosești aplicații și unelte.

Vom prezenta în fiecare săptămână câte o unealtă sau o aplicație nouă care te va ajuta să fii mai eficient în munca ta pe internet. Dar în acest articol vrem să-ți prezentăm o aplicație care te va ajuta să te concentrezi doar pe munca ta prin tehnica Pomodoro.

Ce este Pomodoro?

Această tehnică se bazează pe anumite teorii cum că omul poate lucra doar 25 de minute foarte eficient, după care are nevoie de o scurtă pauză pentru a mai continua cu încă o tură de muncă.

Așa că ce trebuie să faci este să te concentrezi 100% și să lucrezi timp de 25 de minute la proiectul tău fără a avea acces la facebook, telefon, TV sau alte surse de distracție. După aceste 25 de minute ai o pauză de 5 minute în care te poți răsplăti și poți face ce vrei.

Poți intra pe facebook, poți răspunde la un mail sau îți poți face o cafea(eu am reușit în 2 minute, pe ceas). După această pauză, repetă procesul până când îți termini treaba.

Focus Booster App

E posibil să fie mai multe aplicații care măsoară activitatea prin metoda Pomodoro și de asemenea, poți folosi chiar un cronometru pentru treaba asta. Dar nimic nu te încurajează mai mult ca acele rapoarte pe care le poți vedea despre activitatea ta. Fie că îți arată cât de mult ai muncit, fie că observi că ai cam lenevit, aceste rapoarte te încurajează și te ajută să fii mai productiv și mai concentrat pe munca ta.

Aplicația aceasta vine cu opțiunea de a filtra prin rapoarte și astfel îți poți face o idee cât de mult ai muncit pentru fiecare proiect sau parte a unui proiect.

Există și opțiunea de Clients la care poți pune fie numele clienților, fie numele proiectelor la care lucrezi(chiar și cele personale). Iar după câteva ore de activitate poți arunca o privire de ansamblu și poți vedea cât timp ai muncit sau ai alocat pentru fiecare client urmărind niște grafice ca cele de mai jos:

Timpul alocat fiecărui client într-un interval selectat

Timp alocat fiecărui client în fiecare zi.

Timpul petrecut muncind în fiecare zi pe o perioadă selectată.


Această aplicație poate fi accesată pe acest link și puteți începe să vă măsurați activitatea în fiecare zi și să vă jucați cu rapoartele. Dacă știți vreo aplicație mai bună, lăsați un link

Comentează şi tu

comentarii