Eşti freelancer de succes şi dacă vrei, poţi să-ţi pui picioarele pe birou şi să te relaxezi! Însă, uneori când afli ce cred unii despre tine, începi să-ţi aduci aminte de vremurile când lucrai şi tu ca alţii ca un roboţel de la 9 la 17. E clar că cei mai mulţi te invidiază pentru libertatea ta, însă ei nu cunosc ceea ce faci tu concret şi nici ce riscuri ţi-ai asumat ca să ajungi aici.

Hai să-ţi spunem ce le trece lor prin cap:

  • Unii cred că trăieşti în lux şi că ai uitat de toate problemele planetei… şi de ei! Eh, ţi-ar plăcea ţie să fie adevărat! Până la un punct da, te bucuri de libertatea pe care ei nu o au. Însă, ei nu ştiu că trebuie să te promovezi, să te ocupi de contracte, să managerizezi bani şi să porţi de grijă la atât de multe lucruri. Ei la ora 17 pot să uite de serviciu! Ţie când ţi s-a întâmplat ultima oară asta?
  • Alţii te privesc ca pe un ratat care foloseşte cuvinte mari ca să ascundă ce rau îi merge. Mulţi nu au nici cea mai vagă idee despre ce înseamnă să munceşti independent sau de acasă. Este un job foarte solicitant şi funcţionează numai dacă eşti un bun profesionist, care se adaptează repede la un mediu nou şi dinamic. Foarte dinamic! Ei cât de dinamici sunt?
  • Sunt unii care cred că eşti un împrăştiat! Eşti? Ocazional ţi se mai întâmplă şi ţie, după o perioadă mai aglomerată! Însă în mod cert nu poţi să faci din asta un obicei, pentru că dacă nu munceşti, nici bani nu ai şi nici facturile nu le plăteşti.
  • Mai sunt unii care cred că viaţa ta este plină de stres şi anxietate şi că trăieşti tot alergând după proiecte. E drept că la început e mai greu. Dar până la urmă, orice început este greu, nu-i aşa?  După ce ai un portofliu frumuşel şi lumea începe să te cunoască, sigur nu se mai pune problema astfel.
  • Freelancerii sunt groaznic de singuri, zic unii! Tu eşti? Dacă tot te bucuri de libertatea mult-dorită, de ce să stai singur? Poţi să-ţi faci un program de lucru de care să te ţii şi să ai timp să socializezi sau să te distrezi.

Acum că ştii cum te privesc altii poţi să analizezi atent ce e adevărat şi ce nu. Poţi să-ţi faci un mic plan de acţiune aşa încât să contracarezi toate acele stereotipuri care au un sâmbure de adevăr în ele.

Hai, fi puţin autocritic, scrie în comentarii, mai jos, ce crezi că poţi îmbunătăţi la tine.

Comentează şi tu

comentarii