Dacă abia ai început să lucrezi ca freelancer, trebuie să recunoşti că gestionarea timpului reprezintă o problemă. Pentru că nu mai e nevoie să te deplasezi într-un loc anume în care să lucrezi, simţi că au căzut nişte bariere. Poţi să dormi mai mult sau să faci şi alte treburi în cursul zilei, dar nu poţi să leneveşti. Nu eşti casnic sau şomer - lucrezi de acasă! Şi trebuie să te obişnuieşti cu ideea că, deşi eşti acasă într-un spaţiu confortabil şi familiar, termenul limită pentru predarea lucrării … rămâne termen de predare! Gestionarea timpului nu se rezumă numai la a-ţi face treaba zi de zi. Trebuie să fii dispus să schimbi ceea ce nu merge şi să găseşti soluţii la probleme.

De ce să fii motivat să gestionezi timpul cât mai bine?

Iată câteva argumente:  

  • atunci când lucrezi la proiecte cu plata pe oră, e obligatoriu să ştii câte ore ai lucrat aşa încât să ştii câţi bani urmează să primeşti.
  • dacă eşti freelancer cu mulţi clienţi, gestionarea timpului de lucru te ajută să emiţi facturi corecte clienţilor tăi.
  • poţi să îţi analizezi eficienţa şi să îţi ajustezi tariful, care trebuie să fie corect cu tine dar şi cu clienţii tăi. Altfel nu vor mai apela la serviciile tale.
  • vei înţelege care sunt activităţile pe care le faci cel mai repede şi din care ies cei mai mulţi bani. În felul ăsta îţi vei optimiza munca şi vei reuşi să te specializezi în domeniul în care eşti cel mai bun. Ai şanse să devi un brand, o personalitate în specialitatea ta.
  • te va ajuta să nu cazi în capcana amânărilor, problemă cu care se luptă cei mai mulţi freelanceri.

Aşa că daca stai puţin să te gândeşti, îţi dai seama cât de binevenită este gestionarea şi optimizarea folosirii timpului. Oricât de ocupat ai fi, n-ai să poţi obţine o zi mai lungă de 24 de ore. Dar în aceste ore pe care le ai, poţi scoate cât mai mulţi bani, făcând ce-ţi place, exact în intervalul orar când tu eşti cel mai eficient. După aceea vei putea face orice altceva îţi doreşti, liniştit că munca ta e deja făcută.

Tu cum îţi gestionezi timpul?

Comentează şi tu

comentarii