Delta Dunării este un ecosistem complex format la vărsarea fluviului în Marea Neagră. Ocupă o parte însemnată din judeţul Tulcea dar și o parte din sudul Ucrainei. În fiecare an Delta creşte cu 40 mp datorită volumului mare de aluviuni adus de fluviu. Indiferent de zona în care te-ai caza vei fi captat de abundenţa de vegetaţie, păsări şi animale. Te vei bucura de obiceiurile locale şi vei păstra în suflet această destinaţie ca pe ceva demn de a-ţi aduce aminte de ea şi peste ani.

Delta Dunării în câteva cuvinte

Delta este formată din mai multe complexe şi rezervaţii menite să protejeze vegetaţia, păsările, animalele şi peştii. Şi sunt câteva mii de exemplare care merită să fie regăsite astfel şi de copiii noştri. Dintre acestea menţionăm stânjenelul de stepă şi prigoria. Dacă îţi place să observi natura, să fotografiezi şi să filmezi aspecte inedite vei avea cu siguranţă subiecte adecvate în Deltă. În apropiere de Deltă sunt nenumărate cetăţi, ruine şi fortificaţii. Mai poţi vizita biserici, muzee şi aşezări săteşti, situri arheologice, monumente, geamii, faruri şi cişmele. Oricât de mult ți-am povesti noi despre aceste obiective nu se compară cu o vizită, aşa că te invităm să guști din autenticul zonei.

 

Nu poţi lucra ca freelancer în Deltă. Dar nici rău nu-ţi pare

Dacă ţi-ai propus să lucrezi ceva câtă vreme eşti în Deltă, mută-ţi gândul. Nu vei reuşi. E o animaţie continuă care îţi va perturba concentrarea, vei avea mereu ceva de făcut, de văzut şi de încercat. Şi dacă tot nu poţi lucra, măcar cazează-te pe un ponton plutitor, dă la pește ca un localnic şi pregăteşte ciorbă lipovenească de pește. Sigur n-ai s-o uiţi. Te vei întoarce acasă cu multe amintiri frumoase. Da, e posibil să n-ai internet în Deltă şi nici semnalul de la telefon să nu fie constant, dar hei! N-ai nimic de pierdut, nu-i aşa?

Dacă vrei să-ți faci rezervare la cazare poți încerca aici www.booking.com

Vei găsi cele mai frumoase hoteluri și pensiuni din Deltă sau din împrejurimi. 

Comentează şi tu

comentarii