Se întâmplă ca atunci când lucrezi ca freelancer să se adune mult de lucru. Dacă vrei s-o scoţi la capăt înseamnă sa fii organizat şi să te bazezi pe nişte obiceiuri sănătoase.

Iată cum e bine să procedezi şi tu:

  • fă-ţi un plan de lucru pentru toate treburile care s-au adunat într-o anumită perioadă, împarte-le pe zile şi termină totul aşa cum îţi faci planul. Nu te culca pe-o ureche spunându-ţi că “se poate şi mai relaxat”. S-ar putea să realizezi în ultimul moment că nu mai poţi termina treaba şi un termen nerespectat este o pată neagră pe reputaţia ta.
  • fii ordonat: fă-ţi o agendă cu parole, informaţii de contact, detalii despre proiecte, ce tarife ai practicat şi ţi-au fost de ajutor. Îţi va prinde bine mai târziu.
  • păstrează un ritm constant de muncă aşa încât să ai un program sănătos (să eviţi suprasolicitarea dar şi lenea).
  • nu-ţi risipi timpul cu lucruri ineficiente şi oameni care în final nu-ţi oferă nimic de lucru. Asta nu e o scuză pentru tine să le-o tai scurt tuturor, pentru că asta  înseamnă că nu eşti un bun comunicator.
  • lucrează într-un spaţiu confortabil şi liniştit. Dacă nu ai un astfel de spaţiu înseamnă că trebuie să ţi-l creezi.
  • pune şi relaxarea în planurile tale .

Dacă vei avea în vedere lucrurile menţionate mai sus înseamnă că vei fi o persoană organizată şi eficientă care nu face rabat de la odihnă şi de la comunicare de calitate. Nu-ţi spunem că e uşor să fii aşa, îţi spunem că e posibil şi că totul depinde de tine ca să reuşeşti.

Îţi dorim succes!

Comentează şi tu

comentarii