A venit weekendul, iar dacă mi-ați ascultat sfaturile de săptămâna trecută, deja v-ați făcut mai multe planuri de a vă relaxa puțin. Știu că nu e ușor să faci schimbări majore și nici măcar contextul actual din România nu ne permite să avem un weekend liniștit.

Dar e bine să începem cu pași mărunți și să ne obișnuim cu un echilibru între lucru și relaxare. Iar pentru că un freelancer este mereu în căutare de proiecte noi ai putea ca în weekend să mai arunci o privire peste joburile postate pe Upwork sau pe alte platforme de freelancing.

Iar pentru că nu vei fi mereu la calculator pentru treaba aceasta, poți folosi telefonul mobil. Ai nevoie doar de două aplicații și câteva setări pentru a fi la curent cu noile joburi publicate pe Upwork. Îți voi prezenta mai jos ce trebuie să faci atât pentru mobil cât și pentru PC.

1. Deschide un cont de feed reader

Eu folosesc aplicații de feed reader pentru a fi la curent cu ce publică blogurile mele preferate, ziarele online, publicații celebre și chiar pentru urmărirea unor joburi de pe Upwork. Sunt mai multe astfel de programe dar eu folosesc feedly și vă puteți crea un cont pe feedly.com. Vă puteți conecta atât cu contul de Google sau Facebook dar puteți să vă crea și un cont dedicat pentru feedly.

Pentru a vă obișnui cu interfața acestei aplicații, vă recomandă să adăugați și blogul Birou pe Plajă dar și alte site-uri pe care le urmăriți de obicei.

2. Urmărește joburile preferate de pe Upwork

Dacă te-ai obișnuit cu interfața feedly, e timpul să mergem mai departe și să vedem cum putem urmări joburile preferate prin acest feed reader. Mai intâi de toate vom intra pe Upwork, vom selecta o categorie preferată sau care ne interesează și în care am mai lucrat.

Să presupunem că vrem să mergem pe Copywriting. Dă un click pe Article & Blog Writing în coloana din dreapta și se vor încărca cele mai recente joburi din această categorie.

Lângă „Save Search” este un mică iconiță pe care va trebui să dați click, iar mai apoi încă un click pe RSS. Veți fi direcționați pe o pagină cu mult text dar de acolo va trebui să copiați doar linkul din browser.

Intrați pe feedly, iar în dreapta sus veți găsi o căsuță de căutare, lăsați linkul acolo și selectați a doua opțiune ce va apărea „add content”. Dacă veți da click pe prima nu veți reuși să salvați linkul. Când veți vedea rezultatul de mai jos, dați un click pe follow.

Mai apoi puteți seta ce titlu doriți acestui feed, eu recomand să îl denumiți chiar Article & Blog Writing. Iar dacă doriți, puteți adăuga și alte categorii pe care să le urmăriți. Este mult mai simplu să urmăriți joburi pe UpWork în felul acesta și aveți șansa de a afla printre primii de ele.

3. Fii la curent cu cele mai noi joburi

Nu este suficient să deschizi un feed reader pe care să îl folosești pentru a vedea joburile noi. Același lucru îl poți face și din platforma Upwork. Pentru a fi la curent cu noile joburi îți recomand să folosești două aplicații. Una este pentru smartphone iar alta este pentru browserul Chrome.

Extensia „Feedly Notifier” pentru PC

Această extensie îți permite ca în orice moment în care ești la calculator să primești notificări discrete despre ultimele actualizări din feed-urile pe care le urmărești, în cazul nostru, ultimele joburi de pe Upwork. Ești la curent cu aceste actualizări fie că lucrezi, fie că faci orice alt lucru pe pc. Extensia o poți instala de aici.

Aplicația feedly pentru smartphone

Dacă nu ești la biroul tău și ai acces doar la telefonul mobil, poți oricând să deschizi aplicația feedly și să verifici noutățile. La fel ca de pe PC doar că de data aceasta din aplicație. Dacă găsești ceva interesant poți salva acel link, iar dacă ai suficient timp poți aplica la acele joburi folosind aplicația UpWork. Găsești link pentru aceste aplicații mai jos:

Având aceste aplicații vei fi mereu la curent cu cele mai noi și mai bune joburi, chiar și în weekend.

Comentează şi tu

comentarii