Multă vreme nu m-am gândit la Croația ca la o posibilă destinație de vacanță. Însă, lucrurile s-au schimbat atunci când cunoscuți de-ai mei s-au întors încântați din vacanța petrecută în această țara. În discuțiile care au urmat au fost câteva lucruri care s-au repetat: curățenia, frumusețea în general, buna conservare a patrimoniului natural dar și cultural. Într-un cuvant, se pare că vecinii noștri croați știu să administreze cu stil ceea ce au și să îmbunătățească pas cu pas lucrurile. Pentru că e clar că o țară astfel poziționată geografic poate să trăiască foarte bine din tursim. 

Parcul National Krka

De ce merită să vizitezi Croația

Croația nu are doar un litoral superb și peste 1100 de insule. Are mult mai mult decât atât. Te impresionează cu rezervațiile naturale deși țara este mică. Cu siturile istorice sub patrimoniu UNESCO. Cu ruinele romane și grecești, cu bisericile, muzeele și moscheile sale. Te răsfață cu meniuri surprinzătoare (fructe de mare, trufe). Și cu cafenelele în care poți să petreci ore în șir de încântare. Are munți și mare laolaltă, iar răsăriturile și apusurile sunt fenomenale. Castelele medievale te intorc înapoi în timp și te conving încă o dată că a meritat călătoria ta în țara vecină. Poți să faci o drumeție în vârf de munte și să te întorci cu un bronz perfect. Poți să te relaxezi pe o plajă liniștită sau să faci scuba diving. Poți să te plimbi cu Cadillacul lui Tito sau să deguști vinurile locale. Ai de toate în Croația

Split

Facilități pentru freelanceri

E drept că nu-s prea mulți freelanceri în Croația, dar pot oricând să devină. Țara are și potențial uman, nu doar natural. Poți să te implici ca profesionist în proiecte legate de turism, istorie, cercetare, traduceri dacă te pricepi la astfel de lucruri. Conexiunile la internet nu-s la fel de bune ca în România, dar găsești internet cafe-uri în mai toate orașele mari și stațiunile de pe coasta Adriaticii. Majoritatea hotelurilor și pensiunilor oferă clienților internet gratuit. Deci, chiar merită să stai în Croația o perioadă mai îndelungată. După ce guști din civilizație, s-ar putea să nu mai vrei să te întorci în țară.

 

Uite aici o mostră ca să știi la ce să te aștepți:

Fă-ți rezervare chiar acum și după ce te întorci din vacanță să vii și să ne povestești cum ți s-a părut.

Comentează şi tu

comentarii