Barcelona e un oraş care merită vizitat. De fapt, sunt atât de multe obiective de văzut şi lucruri de făcut încât e posibil să vrei să revii de câteva ori. Oraşul este plin de muzee, castele, catedrale, parcuri, cascade. Are un port interesant şi se organizează diverse tururi şi excursii în împrejurimi. Figura proeminentă este desigur Gaudi, marele artist, care a lăsat în urma sa un mare număr de obiective arhitecturale care chiar merită văzute.

Asta dacă nu cumva eşti mare fan al echipei de fotbal care făcut oraşul celebru în lumea contemporană. Aşadar, cu ce să începi? E foarte greu de spus. Primul lucru pe care ţi-l recomandăm este să îţi iei un permis de tip city tour cu prioritate la vizitare. Nu de alta dar la mai toate obiectivele celebre sunt cozi lungi şi s-ar putea să-ţi pierzi răbdarea până îţi vine rândul.

 

Ai grijă să nu le ratezi

Iată câteva obiective deosebite: Catedrala Sagrada Familia, Casa Batllo, Casa Amatller, Parcul Guell. Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Picasso, Muzeul Gaudi, Muzeul Maritim merită și ele atenția ta. Distrează-te la Grădina Zoologică, în Portul Barcelonei, în Parcul Ciutadella, la Palatul Muzicii. Mergi la teatrele şi spectacolele de Flamenco, la Castelul şi Muzeul Montjuic, la Acvariul barcelonez. Poţi să vezi oraşul pe bicicletă, dacă îţi place să pedalezi. Sau să ieşi în larg cu iahtul - vezi avea astfel zile de neuitat. Dacă vrei să gusti din specificul local mai mult decât atunci când mergi să iei masa într-un restaurant, poţi să faci chiar un curs de gătit în stil catalan. Nu rata Tibidabo, un parc tematic pe care sigur îl vei ţine minte.

 

Freelancer în Barcelona

Da, poţi. Ai avea tot ce-ţi trebuie. Dar probabil abia după vreo lună de stat în zonă. Pentru că până atunci ai fi ocupat cu atracţiile locale. Şi ce-am enumerat mai sus reprezintă numai o foarte mică parte din tot ce poţi vedea. Ideal ar fi să cunoşti şi limba aşa încât să te poţi bucura de spectacolele de pe scenele oraşului, să n-ai nevoie de ghid la obiectivele turistice şi să poţi lucra şi la proiecte locale. Dar asta depinde de tine.

Dacă nu ştii exact unde ai putea să te cazezi cât eşti în Barcelona, avem noi câteva variante. Pentru toate buzunarele şi toate pretenţiile.

Comentează şi tu

comentarii