Austria reprezintă o destinaţie interesantă atât pentru vacanţele de vară cât şi pentru cele de iarnă. Poţi să te răsfeţi în spaţii urbane, cu orferte culturale de top sau în spaţii rurale cu atracţii tradiţionale. Poţi să te retragi în natura de un verde crud şi să uiţi de tehnologie. Sau să mizezi pe tehnologie şi modernitate şi să uiţi de tradiţie şi natură. Tânăr sau vârstnic, cu familia, cu prietenii sau fără ei - pe o durată mai scurtă sau mai lungă - ai ce face în Austria. De fapt, s-ar putea să-ţi fie greu să alegi ce să faci datorită multitudinii de oferte, pentru că austriecii ştiu exact cum să câştige din turism.

Vacanţă cu scop

Pentru că n-ai să poţi vedea toată ţară şi atracţiile ei într-un singur concediu, oricât de lung ar fi el, e bine să-ţi propui un scop. Să zicem că vrei să cunoşti oraşele mari, arhitectura şi cultura locală (clasică şi modernă). Sau poţi să-ţi propui relaxare 100% şi retragere în natură. Sau distracţie maximă pentru copiii tăi. În funcţie de scop vei alege zona de destinaţie şi activităţile pe care să le desfăşuraţi acolo.

 

De toate pentru toţi

Traseele montane vor fi cele care va vor rămâne pe retină. Se pot parcurge cu bicicleta sau pe jos. Dacă e iarnă, poţi merge în staţiunile de schi - ai de unde alege. Poţi să iei la picior drumurile mai puţin umblate şi să experimentezi Austria rurală. Poţi să ajungi la SPA şi să te bucuri de relaxare aşa cum poate n-ai avut parte de multă vreme. Sigur îţi vei încarca bateriile. Copiii se pot distra la muzeul care le este dedicat, pot învaţa să gătească, să cunoască istoria locală, să viziteze peşteri, pot să caute comori sau să se distreze în parcuri tematice.  Austria este ţara muzicii. Ţara în care arhitectura clasică se îmbină cu cea modernă. În care palatele te impresioneaza iar deliciile culinare îţi rămân îndelung pe papilele gustative. Într-un cuvânt, chiar merită să mergi în Austria. Nu doar o dată, ci de mai multe ori.

Freelancer în Austria

Dacă îţi place mult Austria şi vrei să-ţi prelungeşti şederea aici, ai putea să-ţi găseşti ceva de lucru ca freelancer, pe platformele online. Nu e musai să cunoşti limba, te poţi descurcă numai cu engleză, dar eşti câştigat financiar dacă ştii şi limba locală. Te aşteaptă o mulţime de job-uri în IT, marketing şi vânzări, turism, traduceri şi scriitură de diverse feluri (blogging, copyrighting, cărţi pentru copii, social media, etc.). Sunt sute de oferte din care să alegi ce-ţi place. Câştigând un ban poţi să iei ţara la picior şi să o vizitezi aşa cum un turist obişnuit nu o poate face. Ştim sigur că o să-ţi placă. Şi să vizitezi Austria altfel şi să câştigi un ban din ce-ţi place mai mult să faci.

Caută cazare aici. Sigur vei găsi ce cauţi.

 

 

Comentează şi tu

comentarii