Israelul este una dintre cele mai vizitate ţări, mai ales datorită semnificaţiei sale.  Oameni din lumea întreagă vor să vadă Zidul Plângerii, să meargă pe Via Dolorosa, să urce Muntele Măslinilor. Să intre în Marea Moartă sau să ajungă la fortăreaţa Masada. Zona este încărcată de istorie, de ruine şi săpături arheologice. În mod cert ai ce să vezi în Ierusalim şi în Israel. Mai greu este să faci o selecţie a obiectivelor turistice, religioase, culturale pe care să le vezi în timpul limitat pe care îl petreci acolo. Şi da! Există o doză de risc datorită tensiunilor provocate de palestinieni, dar acest lucru n-ar trebui să te împiedice să ai o vacanţă de neuitat.

 

Principalele repere pe lista turiştilor în Israel

Majoritatea turiştilor vor să ajungă în Ierusalim înainte de toate. Şi sunt atât de multe obiective în oraş şi în împrejurimi. Cele mai interesante sunt Oraşul vechi, Monumentul Yad Vashem, Zidul Plângerii, Muzeul Evreiesc, Muntele Măslinilor, Grădina Ghețimani, Turnul lui David, Piaţa Mahane Yehuda, Cartierul evreiesc, Grădina zoologică, Via Dolorosa, Poarta Jaffa, Muntele Templului, Muzeul de Ştiinţă, Muzeul de Arheologie şi încă multe altele. Chiar dacă ţi-ai petrece toată vacanţa în Ierusalim şi tot n-ai reuşi să vezi decât o mică parte dintre obiectivele menționate.

 

Şi ele merită văzute

Vizitează Tel Aviv, Haifa, Nazaret, Betleem şi multe alte locaţii pline de semnificaţii. E bine să mergi să le vezi însoţit de un ghid specializat pentru că fără el pierzi multe lucruri importante. Şi de asemenea, trebuie să îţi organizezi rutele în funcţie de priorităţile tale. Cum ziceam şi mai sus, merită să ajungi şi la Masada şi la Marea Moartă. Fiecare reper menţionat are o întreagă poveste pe care o poţi cunoaşte pe deplin numai dacă îl vezi pe viu. E bine totuşi să eviţi să mergi în Israel pe perioada de vară. S-ar putea să nu-ţi placă temperatura ridicată şi atmosfera uscată.

 

Mai curios ca oricând

Dacă ţi-ai propus să îţi prelungeşti vizita începând să lucrezi ca freelancer, s-ar putea să nu reuşeşti. Nu pentru că tehnic ar fi vreo oprelişte, ci pentru că în fiecare zi vei dori să vezi şi să cunoşti mai mult din Israel şi nu vei mai avea când să şi lucrezi. Oricum, preţurile sunt comparabile cu cele de pe la noi, deci poţi să-ţi permiţi destul de multe pornind la drum cu un buget nu foarte mare. Nu uita să gusti şi din specificul local în materie de gastronomie. Multitudinea de arome noi te va copleşi - îţi vei dori să le încerci pe toate. Nu uita de suveniruri înainte să te întorci acasă. Şi dacă îţi faci probleme că nu ştii unde să te cazezi câtă vreme eşti acolo, merită să consulţi această listă şi să alegi hotelul preferat.

 

Îţi dorim să ai o vacanţă deosebită.

 

Comentează şi tu

comentarii