Beneficiul cel mai mare al unui freelancer este că poate să lucreze din orice loc. Poate lucra de acasă, din cafenea, de pe șezlong, din avion sau din orice spațiu unde are conexiune la internet. Acesta este unul din principalele motive pentru care mulți oameni urmează calea freelancingului, pentru a putea călători și pentru a câștiga bani în timp ce se bucură de viață.

Dar pentru a lucra de oriunde ai nevoie în primul rând de un laptop și conexiune la internet. Însă accesul la internet nu mai este o problemă în zilele noastre, mai ales că orice cafenea oferă WiFi gratuit dar și pentru aeroporturi găsești foarte ușor parolele la WiFi folosind această hartă:

Așa că ce ne mai rămâne doar un dispozitiv de pe care să lucrăm când suntem plecați de acasă. Din punct de vedere al mobilității, cel mai bun dispozitiv rămâne tot laptopul. Dacă vă permiteți să aveți un PC acasă și un laptop cu care să vă plimbați, atunci este excelent. Dacă nu, trebuie să alegem cu grijă un laptop care să facă față oricărei solicitări din partea clienților cu care vom lucra.

Am ales în acest articol 5 laptopuri ideale din care să alegeți, fiecare cu un beneficiu deosebit față de celelalte, astfel încât să se potrivească oricărui tip de freelancer.

Laptop Lenovo IdeaPad, i5, SSD

Comandă cu reducere de aici!

Acest laptop de la Lenovo este ideal pentru orice freelancer care dorește să-l folosească doar pentru proiecte de Copywriting, Virtual Assistant, Data Entry și Web Research.

La prețul său are un procesor foarte bun, un Intel Core i5 cu o frecvență de 2.6 GHz în două nuclee(sau dual-core). Display-ul este LCD LED Glare cu o rezoluție de 1366 x 768 și cu o diagonală de 15.6 inch. Memoria este de 8 GB Ram de DDR3 cu o frecvență de 1.6 GHz.

Hard Disk-ul nu este prea mare având o capacitate de 256 GB, dar este SSD, nu HDD ceea ce va face ca laptopul să funcționeze la viteze mult mai bune. Placa video este integrată, modelul fiind Intel G5100.

Iar pe lângă alte detalii pe care le puteți vedea și pe linkul de mai sus, este bine să știți că acest laptop vine la pachet și cu un sistem de operare Microsoft Windows 10 Home pe 64 biți.


Laptop ASUS i7

Comandă cu reducere de aici!

Acest laptop este mult mai performant decât cel precedent, deoarece poate fi folosit la sarcini și mai grele care le practică graficienii sau designerii. Are hard disk-ul cam mic, dar se poate adăuga în coș și un hard extern.

Procesorul acestuia este Intel Core i7-7500U, este în două nuclee și are o frecvență de 2.7 GHz. Display-ul este identic cu cel precedent, având o rezoluție de 1366 x 768 și cu o diagonală de 15.6 inch. Memoria RAM este de 8 GB DDR4 cu o frecvență de 2.1 GHz.

Despre hard spuneam în primul paragraf că este mic și are doar 128 GB de SSD. Va merge foarte bine dar puteți folosi fie un hard extern, fie Dropbox pentru alte fișiere de care aveți nevoie.

Placa video este dedicată, marca NVidia GeForce 940MX de 2 GB. Așa că pe lângă Photoshop sau alte programe solicitante, puteți juca și câteva jocuri pe acest laptop.


Laptop de gaming ASUS

Cumpără cu reducere de aici!

Dacă vrei să muncești dar îți place să te mai joci din când în când, acesta este unul din cele mai potrivite laptopuri pentru tine. Cu un procesor i7 în patru nuclee, un ecran de 17.3 inch și 16GB RAM(cu memorie maximă de 32 GB), laptopul acesta te va ajuta să fii eficient în proiectele tale din orice loc și în același timp te poți distra jucând jocurile tale favorite.

Hardul acestui laptop este de 1 TB iar placa video este dedicată, modelul NVidia GeForce GTX 965M de 2 GB. Numai bun pentru cele mai noi jocuri apărute.

PS: Când am scris articolul erau vreo două laptopuri la resigilate cu 1500 de lei mai ieftine. Vezi aici!


Bonus: Laptop Apple MacBook Air

Cumpără cu reducere de aici!

Nu putem să ignorăm fanii Apple, mai ales când produsele acestea sunt excepționale. MacBook-urile sunt ideale pentru freelanceri pentru că oferă un sistem de operare impecabil și o experiență unică. Nu prea se împacă cu jocurile dar nu e asta o problemă, vă oferim alte soluții în articolele viitoare pentru această problemă.

Am ales modelul MacBook Air 13 pentru că este puțin mai accesibil la preț față de modele apărute în ultimii ani dar mai mult de atât, sunt mult mai practice pentru cei care doresc să lucre în cafenele sau să le poarte mereu cu ei.

Modelul acesta are un procesor Intel Core i5 în două nuclee cu frecvența de 1.6 GHz. Display-ul este HD+ și are diagonala de 13.3 inch. Are 8 GB Ram LPDDR3 cu frecvența de 1.6 GHz și un spațiu de stocare de 256 GB de tip SSD.

Are o greutate de doar 1.35 kg și o carcasă de aluminiu care îi crește rezistența. E numai bun dacă vrem să ne plimbăm toată ziua cu el în rucsac.


Acestea sunt laptopurile pe care le recomandăm pentru freelanceri de toate felurile. De la copywriteri până la graficieni și pasionați de gaming. Vom continua această serie cu alte recomandări pentru freelanceri și cel mai porbabil vom discuta mai multe despre configurații PC pe data viitoare.

Comentează şi tu

comentarii