Vine vremea concediilor de vară şi nu putem decât să ne bucurăm. Cu toţii visam la plaje cu nisip fin, la brize călduţe şi la relaxare totală. Un astfel de loc este Lagos, Portugalia. Şi dacă te convingem că merită, înseamnă că trebuie să te grăbeşti pentru că fiind în zona de sud a ţării (Algarve), cu ieşire la Mediterana dar şi la Atlantic, vara în sezon maxim devine destul de cald și aglomerat. Dar la început de vară sau început de toamnă zona este ideală.

De văzut în Lagos

În Lagos şi în împrejurimi găseşti plaje pentru toate gusturile. Plaje largi la doi paşi de restaurante, plaje ascunse la care ajungi greu, plaje la care trebuie să coborî pe scări abrupte pentru că n-ai altă cale. Dar toate sunt atractive. Apa este azurie, briza este plăcută. Oraşul este pustiu dimineaţa, se mai animă pe la prânz şi este foarte aglomerat seara. Mareea înaltă lasă plajele ude până spre prânz iar lumea petrece până târziu. Cam aşa se explică afluxul de populaţie la anumite ore din zi. Pe lângă plaje, restaurante şi cluburi, mai poţi găsi şi alte lucruri în Lagos. Oraşul vechi are străduţe înguste şi s-ar putea să-ţi placă să gusti niţel din vechiul fel de viaţă al zonei. Oraşul Lagos are o istorie veche şi e o încântare să-i vizitezi bisericile, muzeele, castelul guvernatorilor sau grădina zoologică. Dar dacă vrei să vezi ceva mai mult decât atât, ia o barcă din port, ieşi în larg şi vizitează plajele ascunse şi grotele.

Freelancer în Lagos

Să lucrezi ca freelancer în Lagos e ceva obişnuit. Destui profesionişti îşi câştigă traiul lucrând pe platformele specializate în diverse domenii: traduceri, asistenţă virtuală, design, IT, dată entry. Tarifele sunt relativ mici, aşa că va trebui să compensezi prin volum. Desigur, dacă ai consumat banii de vacanţă şi vrei să-ţi mai prejungesti şederea aici. Chiar ai putea avea biroul tău pe o plajă secretă la doi paşi de Lagos. Sigur ţi-ar plăcea. În privinţa internetului, te-ai putea bucura cu uşurinţă de internet mobil. Sau poţi să lucrezi cât doreşti din internet cafe-uri, la biblioteca oraşului sau pentru timp limitat la conexiunea hotelului în care locuieşti.

 

Iată în ce hoteluri ai putea să te cazezi.

Poți să-ți faci rezervare chiar acum pe booking.com

Comentează şi tu

comentarii