Ai preluat de curând primul tău proiect ca freelancer şi eşti copleşit de multitudinea de task-uri pe care le ai de finalizat? Dacă ai senzaţia că trebuie să mănânci un elefant şi nu ştii cum să îl tai felii, află că nu eşti singurul. E posibil să te confrunţi frecvent cu ea, însă există şi o rezolvare, care nu e chiar complicată.

Uite ce să faci pentru ca totul să devină mai uşor de controlat:

  • notează-ţi toate task-urile referitoare la un proiect sub formă de listă şi bifează-le pe măsură ce sunt gata. Astfel vei vedea că progresezi! Poate nu chiar la fel de repede precum ţi-ai dori, însă progresezi! Poţi să foloseşti tool-uri online foarte practice.
  • fă-ţi un program zilnic de lucru - e drept că a fi freelancer înseamnă să lucrezi la orice oră doreşti, însă e în avantajul tău să fii ordonat. Te ajută să păstrezi echilibrul între muncă şi timpul liber de care ai nevoie.
  • spaţiul în care lucrezi trebuie să fie confortabil pentru tine şi să-ţi ofere ceea ce ai nevoie pentru a lucra eficient şi concentrat.
  • documentează-te cu atenţie, planifică-ţi lucrul la proiecte şi ţine-te de planurile făcute.

Recunoaşte că atunci când ţi-ai dorit să devi freelancer nu te-ai gândit la toate astea, dar ţi-a plăcut ideea de libertate şi succes. Acum depinde de tine să te organizezi pentru a-ţi atinge visul. Şi orice ar fi, aminteşte-ţi că nu eşti singur! Sunt milioane de oameni din experienţa cărora poţi învăţa şi suntem şi noi aici ca să te ajutăm!

Spor la treabă! Ţine-ne şi pe noi la curent...

Comentează şi tu

comentarii