Cu siguranţă este o întrebare pe care ţi-ai pus-o şi tu. Pentru că este de interes, am întors-o pe toate părţile şi concluziile ţi le prezentăm succint mai jos.

  • Nu toate specializările de nişă sunt la mare căutare. Unele nişe se caută foarte mult, altele nu. Adesea freelancerii se specializează pe ceva anume doar pentru simplu fapt că le place să facă acel lucru, nu pentru că s-au gândit la ce anume se caută pe piaţă. Poţi să-ţi pui un tarif mai mare, dar nu vei câştiga bani frumoşi dacă proiectele vin rar.
  • Specializarea excesivă poate descuraja potenţialii clienţi. Poate că tu vrei să-ţi faci un brand din specializarea ta, dar proiectele clienţilor nu au cum să ţi se potrivească dacă eşti excesiv de specializat. Nu vor îndrăzni să te contacteze dacă proiectul lor ţi se potriveşte numai parţial iar tu alte lucruri nu faci.
  • Dacă n-ai făcut înainte o anumită muncă, n-ai cum să fii specialist. Din păcate unii freelanceri îşi declară specializarea bazându-se pe ceea ce îşi doresc să fie sau să cunoască, nu pe realitate.
  • Specializarea excesivă înseamnă să nu poţi învăţa tot ce-ai dori să ştii. Activând pe o nişă foarte specializată, înseamnă că nu vei avea ocazia să mai înveţi şi alte lucruri, de exemplu, unele înrudite cu ceea ce faci tu şi care s-ar vinde bine “la pachet”.
  • Tehnologiile se schimbă rapid. Dacă te defineşti ca “Specialist în teme de WordPress” şi la un moment dat se va folosi un alt sistem de blogging, înseamnă că nivelul tău de cunoştinţe va fi perimat. Trebuie să ţii pasul cu noutăţile şi să te adaptezi rapid. Altfel devi un “dinozaur”. 🙂
  • Nu prea ştii exact ce ştii. Pentru freelancerii proaspăt intraţi pe piaţă acest lucru este o mare problemă. Neavând experienţă, nu ştii exact ce fel de proiecte ţi se potrivesc. Trebuie să încerci şi să vezi.
  • O specializare se schimbă greu. O schimbare de specializare este tot atât de dificilă precum re-brand-uirea unui produs sau unui serviciu oferit de o firmă. În timp ce firma îşi permite să aloce bani pentru această schimbare, tu trebuie să te schimbi “pe picioarele tale”. Adică fără ajutor. Asta înseamnă să înveţi multe lucuri noi într-un timp scurt, să iei de la capăt portofoliul, să-ţi schimbi clienţii. Să fii din nou aşa cum erai când ai intrat în acest domeniu. Nu prea îţi surâde s-o iei de la capăt. Nu-i aşa?

Probabil că cel mai bine este să ai o specializare principală, dar să mai cunoşti şi aspecte înrudite cu aceasta. Aşa îţi va fi şi ţie mai uşor să câştigi un ban dar le va fi şi clienţilor tăi mai uşor, pentru că dacă vor să aibă un proiect gata, vor putea lucra numai cu tine, nu cu o întreagă echipă de freelanceri. Pentru o mai bună poziţionare pe piaţa freelancerilor e bine să vă puneţi în “pantofii” celor care vă angajează. Aşa veţi înţelege mai uşor care le sunt necesităţile în privinţa proiectelor.

Comentează şi tu

comentarii