Mulţi freelanceri procedează astfel, pentru că este o reţetă verificată de venit pasiv (bani câştigaţi din bannere publicitare). Cum funcţionează? Înainte de toate trebuie să găseşti o nişă în care eşti foarte priceput (poţi porni de la hobby-ul tău, de exemplu). Ca să porneşti cu dreptul, trebuie să vezi ce au făcut alţii înaintea ta şi o să afli cum trebuie să fie blogul.

După ce ai în minte imaginea lucrurilor care vor urma, trebuie să treci prin nişte etape concrete, după cum urmează:

  • să alegi hosting-ul şi template-ul - sunt mai multe platforme de blogging şi nenumărate template-uri din care să alegi. Unele sunt gratuite, altele contra cost. Trebuie să alegi cu gândul mereu la ceea ce vrei tu să obţii din propriul blog.
  • să customizezi totul pe măsura ideii tale - după ce ai ales un template va trebui să îl adaptezi nevoilor tale. Unele template-uri sunt adevărate comori şi trebuie cercetate atent aşa încât să scoţi un blog extrem de reuşit.
  • să creezi conţinut original şi uşor de digerat - dacă eşti tentat să postezi materiale consistente, o să vezi că… nu funcţionează! A apus vremea în care oamenii citeau mult şi agale, acum totul este dinamic şi informal. Va trebui să te adaptezi şi tu la noul stil.
  • să promovezi blogul - din start template-ul este prietenos cu promovarea. Ăsta este un mare avantaj! Însă, nu te gândi că dacă azi e gata blogul, mâine îl vezi găsi în toate motoarele de căutare. Va trebui să îl promovezi chiar tu în grupuri de discuţii, pe Facebook, în directoare de resurse, pe motoarele de căutare. Asta cere ceva timp!
  • să interacţionezi cu cititorii - după ce lucrurile încep să meargă bine şi se formează trafic pe blogul tău, va fi nevoie să îţi rezervi în fiecare zi un pic de timp pentru a interacţiona cu cititorii. S-ar putea să-ţi placă!
  • să monetizezi blogul - deşi este motivul care te-a îndemnat să munceşti până acum, monetizarea nu e simplă! Unele reţele de publicitate nu sunt compatibile cu anumite bloguri, dar sunt tot timpul soluţii - dacă le cauţi! Însă, chiar de când îţi alegi hosting-ul pentru blog, trebuie să ştii ce acceptă şi ce nu în materie de publicitate şi câştiguri pasive.

După ce ai făcut totul ca la carte, încă vor mai trece câteva luni până când vei începe să primeşti banii rezultaţi din blogul tău. Nu este ceva care să se întâmple peste noapte şi e necesar să-ţi planifici lucrurile în aşa fel încât să reuşeşti. După aceea însă, vei putea să te bazezi pe o sursă de venit foarte sănătoasă, care să îţi ofere stabilitatea financiară pe care o doreşti.

Eşti gata să înveţi lucruri noi şi să treci la treabă?

Comentează şi tu

comentarii