Aşa-i că ai obosit cu atâtea recomandări de vacanţă prin ţări străine? De ce să alegi mereu alte ţări când ai ce vedea şi la tine acasă? Ştim că e probabil cea mai vizitată zonă din România, dar nu putem să nu spunem câteva cuvinte şi despre ea: Valea Prahovei. Situată la numai 2 ore de mers cu maşina de Bucureşti, valea e spectaculoasă şi presărată cu staţiuni în care sigur îţi găseşti locul. Fiecare anotimp are frumuseţea sa în această zonă, însă mărturisesc că mie îmi place verdele crud de pe pajiştile montane. Mi-a rămas pe retină o pajişte minunată situată ceva mai la nord, în zona Timişu.

De văzut pe Valea Prahovei

Desigur că începi cu castelul Peleş şi castelul Pelişor. Amândouă sunt deosebit de frumoase iar în interior ascund adevărate galerii de artă. Cu siguranţă merită vizitate, dar nu când e fluxul maxim de turişti ci să poţi sta agale în locurile care îţi plac mai mult. Să fotografiezi, să filmezi şi să te bucuri. Mănăstirea Sinaia este şi ea o fărâmă de istorie care merită o oprire din drum. Mai poţi vedea în zonă Casa Memorială George Enescu şi cazinoul din Sinaia.

 

Din Buşteni poţi alege multe trasee montane, cu diverse obiective naturale şi cu dificultăţi variate (chiar şi pentru cei fără condiţie fizică): până la Babele, la Sfinx, la cascada Urlătoarea, la vârful Omu şi multe altele. Poţi să ajungi chiar şi la crucea de pe Caraiman. Priveliştea este absolut spectaculoasă de acolo de sus! Ca obiectiv cultural în Buşteni poţi vizita Castelul Cantacuzino. Acesta are o arhitectură deosebită şi este în prezent muzeu. Din Predeal poţi să ajungi uşor la Bran şi la castelul cu acelaşi nume. Poţi să vizitezi Azuga şi să mergi până la intrarea în judeţul Braşov în localitatea Timişu - care este liniştită şi pitorească.

 

Freelancer ca la tine acasă

Într-un abient aşa frumos, cu multe zile însorite şi plăcute sigur ai şi randament la muncă. Dacă eşti freelancer şi decizi ca temporar să-ţi muţi cartierul general la munte. Ca şi acasă, poţi să lucrezi pe platformele specializate sau poţi să încerci ceva local: traduceri, turism, etc. Sigur găseşti ceva interesant.

 

Dacă încă nu știi unde să te cazezi, găsești aici pe alese www.booking.com

Pensiuni, hoteluri care de care mai frumoase, în orice localitate de pe Valea Prahovei dorești. Și bucură-te, internetul wireless e din partea gazdelor. 

 

Comentează şi tu

comentarii