Atunci când începi să lucrezi la un blog, nu o faci doar de plăcere. Te gândeşti că după o vreme, mai scurtă sau mai lungă, vei începe să câştigi ceva bani din el, nu-i aşa? Însă, te-ai gândit că serviciul de găzduire al blogului, tipul blogului, poate avea o influenţă importantă asupra succesului acestuia?

Hai să lămurim puţin aceste aspecte.

Cele mai populare platforme şi servere de hosting gratuit pentru bloguri sunt:

  • WordPress - a generat o adevărată modă a blogurilor mici, personale, diverse ca tematică. Platforma îţi oferă template-uri gratuite şi poţi apela pentru ajutor tehnic la tot felul de documentaţii şi comunităţi de suport. Din punctul nostru de vedere (şi nu numai al nostru) este platforma care îţi oferă cel mai bun start din punct de vedere tehnic. Practic începi cu 100% pasiune şi înveţi pas cu pas tot ce-ţi trebuie. Însă, e un pic mai dificil de monetizat. După ce depăşeşti un anumit nivel de popularitate, îţi cumperi domeniu şi servicii suplimentare de pe platformă, poţi avea acces la o reţea de publicitate din care să câştigi bani. Această opţiune de monetizare este în lucru.
  • Blogger - este platforma de blogging deţinută de Google. Ca unelte care să dea aspectul blogurilor pare să fie deficitară comparativ cu WordPress, însă are un avantaj mare: îţi poţi asocia blogul cu un cont de publicitate Adsense şi să scoţi bănuţi din prima zi (desigur, nu vor fi chiar mulţi de la început). De asemenea, poţi să accesezi uşor orice serviciu şi opţiune Google pentru analize de promovare, marketing şi publicitate pentru blog.

Dacă te gândeşti să foloseşti

avantajele grafice ale template-urilor WordPress şi

monetizarea Adsense ESTE posibil!

Însă înseamnă să-ţi cumperi un domeniu şi să plăteşti găzduire lunară la un provider de hosting din România (sau din altă ţară). Trebuie să ştii exact ce provider alegi, ce compatibilităţi sunt între WordPress, serverele de hosting şi bazele de date, să poţi să-ţi instalezi singur platforma, să-ţi setezi temele, să-ţi faci customizările necesare şi, dacă va fi nevoie, să lucrezi direct pe baza de date. După ce totul e pus la punct, îţi faci cont Adsense şi inserezi codurile de publicitate în paginile blogului tău. De câte ori vei atinge câştiguri de minim 70 Euro Google ţi-i trimite fie în contul tău bancar, fie îţi emite o plată prin Western Union.

Aşa-i că nu e foarte greu?

 

Comentează şi tu

comentarii