Spațiul de stocare poate fi o problemă destul de mare în munca oricărui freelancer, mai ales pentru cei care preferă să lucreze în deplasare. Iar problema nu este spațiul în sine, ci mai degrabă unde sunt stocate acele informații.

Având în vedere că lucrăm cu atât de multe dispozitive, se poate întâmpla uneori să nu mai ții minte unde ai salvat un document important, iar acesta poate fi pe smartphone, tabletă, laptop sau chiar PC. Nu este nimic mai enervant în acele momente, decât faptul că ești la 30 km de casă și aveai descărcată o factură pe laptop.

Din acest motiv, soluțiile de depozitare în cloud devin tot mai populare, nu doar flexibilității cu care poți manevra documentele, ci chiar și datorită costurilor. Majoritatea serviciilor importante oferă gratuit 10-15 GB care pentru unele persoane poate fi mai mult decât necesar.

Aproape că uitasem și de unul din cele mai importante aspecte, securitatea. Dacă ai un document în smartphone și se întâmplă să îl scapi și să se strice, cel mai probabil ai pierdut acel document. Dacă ai un document pe laptop, iar hardul acestuia se strică, nu vei mai vedea acel document. Însă spațiul tău din Cloud îl poți accesa de oriunde și de pe orice dispozitiv, chiar și dintr-un internet-cafe.

Vrei să te asiguri că ai toate documentele păstrate în siguranță și că le poți accesa de oriunde? Folosește serviciile de mai jos și vei uita că mai ai hard la laptop.

Google Drive

Pentru a avea acces la cei 15 GB de spațiu de stocare în cloud, e suficient să ai o adresă de Gmail. Dar dacă vrei să avansezi la 100 GB, trebuie să plătești doar 9.99 ron lunar. Acest plan este cel mai eficient pentru un freelancer, mai ales că poți crea foldere diferite, le poți numi după clienții tăi și ai toate proiectele aranjate. De asemenea, beneficiezi de Google Docs așa că nu mai ești nevoit să plătești licențe la Microsoft pentru un produs similar.

Dropbox

Acesta este iarăși un serviciu foarte cunoscut cu toate că oferă doar 2GB gratuit la început, dar pentru a trece la 1 TB, nu trebuie plătit decât 8 dolari pe lună. Ai posibilitatea să instalezi un program pe care să-l accesezi fără a mai deschide browserul de web și de asemenea, are un sistem foarte bine organizat pentru cei care vor să distribuie fișiere cu alți parteneri.

Dropbox a devenit foarte cunoscut în momentul în care a început să ofere câte 500 MB spațiu pentru fiecare persoană care aducea pe altcineva să-și facă cont, iar dacă îți faci și tu cont prin acest link, vei primi bonus 50 MB, pe lângă cei 2 GB garantat.

IDrive

Deși este mai nou pe piață, IDrive s-a remarcat prin servicii excelente. Cu toate că oferă doar 5 GB gratuit, poți face upgrade la 1 TB pentru doar 52 de dolari pe an. A primit și recomandări de la publicații cu renume, precum PCWorld, WIRED, lifehacker și TechCrunch. Așa că îmi permit și eu să îi recomand.

One Drive

Pentru cei care încă sunt fani Microsoft, iubesc Windows 10 și încă nu s-au convertit la Google Docs, există serviciul de stocare în cloud, One Drive. Are un sistem de integrare excelent, poți începe cu 5 GB gratuit și oferă niște beneficii interesante, precum suita Microsoft Office pentru cei care comandă pachetul de 1 TB la 6.99 dolari pe lună.

Pentru cei care oricum au nevoie de stocare în Cloud, aceasta este cea mai ieftină metodă de a pune mâna pe Microsoft Office. Desigur, excludem pirateria.


Mai sunt multe alte servicii utile, precum iCloud, dar care este disponibil doar pentru utilizatorii Apple. Însă deocamdată nu cred că veți avea nevoie de mai mult. În cele din urmă, am adunat 15 GB de la Google, 2 de la Dropbox, 5GB de la IDrive și încă 5 GB de la One Drive și uite așa avem 27 GB gratuit pentru a ne stoca fișiere și documente importante.

Voi ce alte servicii folosiți și recomandați?

Comentează şi tu

comentarii