Continuăm în rândurile următoare să te sfătuim cu privire la blogul tău de freelancer. Ce să faci ca să atragi publicul căruia i te adresezi? Cum să-l concepi aşa încât să atragi clienţii potriviţi pentru tine ca profesionist? Uite ce completări mai avem de făcut la cele două materiale anterioare:

  • Menţionează că îţi oferi serviciile celor interesaţi - e posibil că anumite persoane să-ţi viziteze blogul, să-l aprecieze dar să nu te contacteze pentru colaborări pentru că n-ai spus că asta cauţi. Spune ce cauţi, ce fel de proiecte te interesează, ce cunoşti în respectivele domenii, ce lucruri tangente aprofundezi în prezent. Orice crezi că îţi este de ajutor în a convinge un client să te angajeze (cam aşa cum faci pe platformele de freelancing).
  • Cât de relevantă e adresa blogului - dacă ai o adresă lungă cât o zi de post, pe care nimeni n-o ţine minte, ai numai de pierdut. Cu cât adresa e mai scurtă şi numele blogului este mai clar, cu atât îţi va fi mai uşor să-l promovezi şi să-l brand-uiesti. Ce vrea să însemne acest ultim cuvânt? Ai puţină răbdare că îi vine şi lui rândul!
  • Implică audienţa -  cu cât reuşeşti să angrenezi publicul în ce se întâmplă pe blogul tău, cu atât vei ajunge să-l cunoşti. În felul asta îi vei putea oferi ceea ce-l interesează. Ai grijă totuşi, blogul trebuie să-ţi aducă vizibilitate profesională, nu să te facă să-ţi risipeşti timpul. N-ar fi rău să ceri publicului ajutor în promovarea blogului pe platformele de socializare. Până la urmă, ce-i costă? Dar share + share înseamnă mult pentru tine la final de lună când te uiţi în statistici.  
  • Construieşte un Brand - Treaba asta nu-i uşoară. Tocmai de asta o fac numai firmele cu mulţi angajaţi. Tu ai blog la care postezi conţinut, interacţionezi cu cititorii, te ocupi de promovare, îţi construieşti portofolii de freelancer, faci oferte de colaborare, lucrezi în mod concret la proiecte care îţi aduc bani ca freelancer în domeniul ales de tine… Şi acum mai trebuie să faci încă ceva? Păi, da! Brandul este acel ceva special pe care numai tu îl ai, pe care îl promovezi clar şi răspicat peste tot. Şi care după o vreme ajunge să te definească. Unii plătesc mult că să-l aibă. TU va trebui să ţi-l construieşti fără buget. Şi asta va însemna muncă multă pe o durată apreciabilă. Dar la finalul acestui proces, vei vedea că a meritat. Vei ajunge să câştigi excelent.

Şi gata! Pentru moment am terminat cu sfaturile cu privire la profesionalizarea blogului tău. Sperăm că ţi-am fost de ajutor. Dacă n-ai citit şi celelalte două părţi ale acestui material, grăbeşte-te să o faci. Clar îţi vor fi de ajutor! Spor.

 

Comentează şi tu

comentarii