Dacă te-ai hotărât să lucrezi ca scriitor freelancer înseamnă că îţi cunoşti foarte bine abilităţile şi eşti conştient că poţi face această muncă. Nu spunem că e simplu să o faci, dar în mod cert merită efortul - munca de scriitor freelancer este cea mai bine plătită activitate independentă. Mulţi cred că specialiştii în informatică sunt excelent plătiţi. E adevărat, dar statisticile dovedesc că plăţile pentru scriitori sunt chiar mai mari. Nevoia de conţinut original este mare pentru că suntem într-un moment în care dacă o firmă nu are site/blog şi nu se află pe Facebook este ca şi cum n-ar exista. Aşadar e mult de lucru pentru un scriitor sau un creator de conţinut, aşa cum i se mai spune.

  • Regula de bază în munca de scriitor este ca materialul care iese din mâinile tale să fie 100% original, pentru că nimeni nu plăteşte bani grei pe o copiuţă obţinută de pe net cu copy şi paste. Dacă ai fost prins cu “mâţa în sac” îţi va fi greu să îţi recapeţi reputaţia. Aşadar, nu plagia! Oricât de greu ţi-ar fi, nu apela la această cale pentru că este distrugătoare. Ia în considerare că pe internet sunt o mulţime de resurse care pot verifica originalitatea unui material. Nu poţi să scapi cu plagiatul!  
  • E posibil ca după o lungă perioadă în care ai scris mult să ajungi în criză de inspiraţie. Dacă îţi faci un program echilibrat, care să includă şi odihnă, poţi evita apariţia unei crize de durată. Iar dacă este ceva pasager şi ai reuşit să stabileşti o bună comunicare cu clientul tău, înseamnă că poţi să ceri o scurtă amânare sau o pauză aşa încât să te poţi pune pe picioare. Sau poţi să jonglezi cu proiecte pe diverse teme şi cu variate durate aşa încât să îi permiţi inspiraţiei să se regenereze.
  • Atunci când lucrezi multă vreme ca scriitor pe un anumit domeniu ajungi să îţi formezi stereotipuri verbale - expresii pe care le tot repeţi şi care te pot duce în pragul plagiatului. Încearcă să-ţi diversifici vocabularul în fiecare zi aşa încât să nu existe niciodată nici măcar o vagă bănuială că ai putea plagia un text.

Bucură-te de munca pe care o poţi presta şi de faptul că e bine plătită. Apreciază oportunităţile pe care clienţii tăi ţi le oferă şi tratează-le cerinţele cu respect. Datorită lor tu ai independenţa pe care ţi-ai dorit-o, un statut profesional de invidiat şi un cont frumuşel la bancă.

Îţi dorim inspiraţie maximă!

Comentează şi tu

comentarii