Ați început de curând să lucrați ca freelanceri? Înseamnă că ați avut deja ocazia să vedeți cât de importante sunt dotările tehnice însă nu ați avut cum să vă ocupați de ele. Poate că n-ați indentificat furnizorii potriviți, poate că vă costă cam mult și încă nu aveți bani în pușculiță. Însă, mai devreme sau mai târziu, dacă vreți să puteți lucra fără dificultăți pe platformele de freelancing înseamnă să rezolvați și aspectele tehnice.

Haideți să facem o recapitulare a lucrurilor de bază - aveți nevoie de:

  • o conexiune bună la internet (sunt mai mulți furnizori, alegeți cu grijă ce vi se potrivește ca performanță și costuri)
  • de un PC sau un laptop care să aibă măcar capacități tehnice de nivel mediu
  • cameră web, boxe, căști, microfon - pentru că veți lucra cu materiale multimedia și cu comunicații video via internet (precum Skype)
  • telefon sincronizat cu contul de e-mail - de exemplu un cont de Gmail și un telefon smart cu Android
  • aplicații diverse de comunicații pe PC/laptop sau telefon: WhatsApp, Hangouts, etc.

Dacă o vreme ați lucrat cu ce s-a putut și apoi vă schimbați echipamentele o să observați o schimbare semnificativă în viteza voastră de lucru. E o plăcere să lucrezi pe un sistem performant susținut de o conexiune la internet de viteză bună sau excelentă. Merita să investiți măcar din când în când în echipamente și îmbunătățiri pentru că toate se vor vedea în scurt timp în munca voastră și în felul în care veți câștiga următorii bani ca freelanceri.

Comentează şi tu

comentarii