Te-ai înscris de curând pe o platformă de freelancing (odesk.com, freelancer.com, elance.com) în dorinţa de lucra la proiecte online şi de a câştiga bani? Foarte bine! Înseamnă că ai văzut deja că lângă profilul pe care ţi l-ai făcut se află şi o listă de teste pe care le poţi susţine. Unii pot crede că e o pierdere de vreme să dea teste, dar nu e. E adevărat că interesul imediat al freelancerului este să înceapă să lucreze şi să câştige bani cât mai repede, dar dacă nu susţii niciun fel de test dintre cele propuse de platforma pe care eşti înscris e posibil ca angajatorii să nu ia în seamă propunerea ta de a lucra pentru proiectele lor.

De ce se întâmplă aşa? Nu are dovada a ceea ce ştii tu să faci!  

  • Testele pe care le susţii pe o platformă vin în ajutorul tău, fac dovada cunoştinţelor şi experienţei acumulate pe un anumit segment de activitate.
  • De asemenea, fără teste e posibil să fii selecţionat pentru un proiect dar să ţi se dea mai puţini bani decât altora.
  • Nu, nu trebuie să susţii toate testele propuse de platforma de freelancing pe care eşti înscris, selectează acele teste care îţi sunt de folos pe acea nişă (data-entry, de exemplu) pe care vrei să lucrezi.
  • Pe măsură ce capeţi experienţă şi îţi doreşti şi altfel de proiecte poţi să mai susţi şi alte teste.
  • Trebuie să ai grijă că unele platforme solicită taxe pentru susţinerea testelor.
  • Poti sustine de mai multe ori acelaşi test dacă se întâmplă să le pici sau dacă îţi doreşti un punctaj mai bun.

Ştii şi tu vorba românească “grăbeşte-te încet”? Cam aşa e şi cu testele de pe platformele de freelancing. E nevoie să îţi pregăteşti un pic succesul care va urma. Dacă după ce ai citit aceste rânduri nu te-ai lămurit pe deplin în privinţa testelor, posteaza mai jos întrebările tale.

Mult succes!

 

Comentează şi tu

comentarii