Când auzi de un job ca „operator introducere date” te gândești cel mai probabil la salariu minim pe economie și la o muncă stresantă într-un birou. Pentru multă lume e un vis să poată lucra într-un birou, iar alții fug de asta cât pot cu ochii.

Asta se întâmplă pentru că orice job are avantaje dar și dezavantaje. Însă în regim de freelancer, lucrurile sunt puțin mai diferite. Asta pentru că tu decizi cât de mult vrei să câștigi și cât de mult vrei să lucrezi. Iar experiența pe care o dobândești și solicitarea serviciilor tale te ajută să îți mărești prețul pentru care lucrezi.

Această activitate nu este pentru oricine, motiv pentru care am publicat mai jos aceste avantaje și dezavantaje, pentru a-ți fi mai ușor să te hotărăști dacă ți-ar place să lucrezi ca operator de date în regim freelancer.

Iată care sunt avantajele:

  • nu îţi trebuie diplome - poţi să lucrezi ca operator introducere date (data entry) fără să ai vreo diplomă, pentru că nu te întreabă nimeni de ea
  • îţi permite să progresezi pe job-uri mai bune - este o rampă de lansare către proiecte mai bune și te ajută să îți construiești portofoliul. Este important chiar dacă vrei să schimbi domeniul, pentru unii clienți contează să vadă și cum te recomandă foștii clienți, indiferent de domeniu.
  • găseşti mult de lucru - sunt atât de multe oferte pentru astfel de job-uri pe platformele de freelancing încât îţi permiţi să alegi numai ce-ţi place.
  • nu te stresează prea tare - e o muncă simplă și îți trebuie doar răbdare pentru a duce la capăt astfel de treburi repetitive
  • nu-ţi trebuie dotări tehnice performante - nu e nevoie să investeşti în echipamente sofisticate așa că îți va fi suficient un laptop cu specificații normale și câteva programe instalate pe acesta

Dezavantajele sunt:

  • la început venitul va fi mic - în data entry nimeni nu plătește mulți bani pentru un freelancer fără portofoliu, așa că va trebui să începi de undeva și cu bani mai puțini.
  • implică lucru la birou câteva ore pe zi - asta înseamnă că poţi să ai dureri de spate şi să necesite după aceea activitate fizică sau ieşiri în natură pentru “dezmorţire”
  • munca este repetitivă - ocazional rişti să te plictiseşti, tocmai pentru că munca e foarte simplă. Poţi scăpa de acest dezavantaj, jonglând cu domeniile în care culegi informaţiile
  • trebuie să fii atent la detalii - trebuie să ai un spirit de observaţie foarte dezvoltat, însă nu mai mult decât ţi-ar trebui în alte joburi

Acum că ştii exact cum stau lucrurile, depinde de tine cum alegi să mergi mai departe. Noi considerăm că interesul tău a migrat către scopul corect şi îţi vom fi alături pe drumul tău spre succes.

Unde găsești joburi ca operator de date în regim de freelancer?

Sunt foarte multe locuri și platforme pe internet în care poți găsi joburi de data entry, noi am recomandat zilele trecute 5 platforme pentru a-ți găsi de lucru ca asistent virtual. Dintre acestea, primele 4 sunt valabile și pentru operatori introducere date, așa că poți arunca o privire pe acest articol.

Înainte de a aplica la vreun astfel de job..

..îți recomandăm să înveți cât mai bine aspecte de bază în office, web research, microsoft și productivitate. Nu sunt obligatorii dar s-ar putea să te ajute dacă vede clientul tău că știi foarte multe deși nu ai portofoliu. Îți recomand cursurile de la Udemy din linkurile de mai jos. Sunt multe cursuri gratuite dar nici cele plătite nu sunt prea scumpe și te vor ajuta să înveți foarte multe lucri utile

Cursuri de Office productivity în Google | Cursuri pentru produsele Microsoft | Cursuri de productivitate și time management.

Comentează şi tu

comentarii