Cu siguranță ai observat acele imagini de pe facebook, sau de pe alte rețele sociale, cu peisaje peste care este așezat un citat inspirațional. Unele arată foarte bine și o mare parte din ele ajung să fie virale. Dacă întrebi pe cei care au dat like la astfel de postări, majoritatea vor avea impresia că sunt făcute de un designer cu exepriență în Photoshop.

Ei bina, majoritatea sunt făcute de freelanceri pe UpWork sau pe Fiverr. Chiar de către persoane fără prea multă experiență în photoshop, ci doar puțin gust în alegerea imaginii, fontului și a contrastelor. Astfel de imagini pot fi editate prin program precum Canva. Fiind foarte familiarizat cu astfel de imagini, pot spune că recunosc imediat un șablon de genul și apreciez ori de câte ori observ că cineva crează imagini prin această platformă.

Compania care a înființat Canva oferă acces gratuit la cele mai utile aplicații dar dacă dorești opțiuni speciale te poți abona la un cont premium. Iar dacă vrei imagini sau șabloane mai speciale, le poți cumpăra prin intermediul platformei.

La ce mă ajută Canva?

Indiferent dacă ești blogger sau freelancer, poți folosi această aplicație pentru a crea materiale promoționale, imagini, slideshow-uri și chiar cărți electronice prin aceasta. Le poți folosi pentru propriile proiecte sau pentru clienții tăi de pe Upwork și Fiverr. Ți-am dat o idee bună de gig pe Fiverr, așa-i? Eu zic că sună bine 25 de citate motivaționale cu 5 USD.

Cum folosesc Canva?

Nu voi intra în toate detaliile acestei aplicații, ci vă las să o descoperiți în timp ce lucrați cu ea. Dar vreau să vă dau câteva sfaturi și idei care vă vor fi de folos și prin care veți economisi ceva bănuți, sau poate că veți câștiga, dacă sunteți freelanceri.

Aplicația vă permite să folosiți dimensiunile pe care le doriți dar, de asemenea, oferă și dimensiunile standard pentru cele mai solicitate grafice precum: Cover Facebook, Header de Etsy, Prezentare și multe altele dând un click pe imaginea de mai jos.

Descarcă imagini gratuite!

După ce ai ales un șablon, s-ar putea ca imaginile pe care le oferă Canva să nu-ți placă, dar nu vrei să dai bani pe cele puse la dispoziție. Poți folosi situri de Stock Photos de calitate precum Unsplash sau Pexels pe care să le folosești pentru a crea grafica dorită de tine.

Editează după bunul plac!

După ce ai ales atât imaginea, cât și șablonul, urmează să treci la editare. Aici te poți juca cu toate opțiunile puse la dispoziție de Canva, și chiar te sfătuiesc să faci asta, pentru că doar așa poți afla cum poți edita imaginile să arate mai bine. Să-ți dau doar câteva exemple: poți seta transparența anumitor elemente, poți modifica fonturi, dimensiunea între litere, poți alege ce culori dorești pentru texte sau obiecte. Este atât de complex încât poate înlocui foarte bine Photoshop. Nu și în cazul graficienilor sau programatorilor, dar pentru un simplu Social Media Manager, Blogger sau Freelancer, este mai mult decât util.

Comentează şi tu

comentarii