În așteptarea primului job pe o platformă de freelancing poți fi tentat să lucrezi și pe siteuri PTC (Pay To Click). Da, este o idee foarte bună, doar că site-ul trebuie aleas cu mare grijă. Ți-am povestit că a durat destul de mult până am reușit să prind primul job pe o platformă de freelancing. Deci o platformă PTC poate fi o alternativă perfectă. Vreau să vin în ajutorul tău, informându-te despre o platformă care este doar o pierdere de timp.

Vreau să îți explic cum funcționează platforma fake pe care am găsit-o. Dând click pe poza alaturata, vei vedea că poți câștiga bani, vizualizând reclame. Nu ți se pare absolut nimic suspect în legătură cu platforma sau cu jobul în sine. Dar la o privire mai atentă vei observa că:

  • Platforma oferă foarte puține detalii
  • Nu există rubrică FAQ (întrebări frecvente)
  • Site-ul este recent înființat (a fost creat pe 16.11.2018)
  • Durata de viață a site-ului este de doar un an, în timp ce orice site credibil are măcar 5 ani
  • Domeniul site-ului nu este validat (nu are certificat SSL)
  • Locația apare ca fiind SUA, poate fi de asemenea Panama, dar după o cercetare mai amănunțită putem observa că și în America de Sud există activitate. De ce nu este și ultima locație precizată? Acest detaliu omis, accentuează ideea de „fake site”.
  • Cel ce deține site-ul este din Panama
  • Pe aceeași platformă mai sunt ale 46 site-uri cu aceleași detalii superficiale, înființare recentă și domenii nevalidate
  • Foarte important! Dacă vrem să verifică, cât de sigură este platforma, suntem înștiințați că Lip Money este nou înregistrată, cu o durată mică de viață și urmărește tiparul clasic de site fake.

Încă ți se pare că merită, totuși, o a doua șansă? Dacă răspunsul este Da, sau pur și simplu vrei să vezi ce schemă financiară stă la baza reușitei lor, citește în continuare.

Totul începe cu o persoană dornică de un venit suplimentar care își face cont pe platforma aducătoare de profit. Este destul de comod să ne rotunjim veniturile doar vizualizând reclame, nu-i așa? Odată înregistrat, vei vedea că nu prin vizualizarea clipurilor crește suma din cont, ci pe baza rescrierii unor succesiuni de 4 cifre. Suma va fi 0,1 dolari pentru o astfel de succesiune. Deci nici măcar aici nu coincide jobul din descriere cu ce este de făcut fizic (acesta este un alt semn de întrebare). După ce am tot văzut cifre în fața ochilor, ne dorim să retragem suma câștigată într-un cont bancar, prin PayPal sau alte modalități de transfer. Ni se vor cere date bancare. Noi le vom scrie cu sufletul la gură pentru că da, a fost o sumă câștigată ușor. Așteptăm cuminți până se procesează transferul, iar apoi urmează 3 posibilități:

 1. Am fost inspirați și orice sumă mare de bani care se retrage din cont are nevoie de un cod de securitate pe care îl primim într-un SMS și fără de care plata nu se procesează (acesta este cel mai fericit caz), deci doar am lucrat degeaba, dar măcar banii din cont sunt tot acolo

 2. Suntem anunțați că pentru a revendica suma avem nevoie de alte 20 de persoane care să lucreze, de asemenea pe platformă, iar după aceea putem și noi să retragem suma din contul nostru. Nimeni nu va vrea să lucreze atât timp cât tu, cel care recomanzi site-ul, încă nu ai realizat un venit. Dar pentru această problemă site-ul oferă o soluție - cumperi utilizatori de la ei. Deci din nou site-ul câștigă, iar tu pierzi.

3. Ultima variantă este cea mai puțin plăcută dintre toate, este scenariul în care tu ți-ai pus datele bancare pe platformă dar în loc de transferul venitului în contul tău, acest site îți va lua toate resursele financiare pe care le ai depozitate acolo. Asta se poate întâmpla înainte de a aduce alte 20 de persoane pe platformă sau doar după ce ai introdus contul.

Îmi doresc mult ca prin acest articol să reușesc să previn și alți freelanceri - Să se ferească de această platformă. Sper din tot sufletul că ai citit cu multă atenție toate detaliile și că nu vei cădea în plasă. Ca o scurtă concluzie, platforma Lip Money este doar o pierdere de timp și poate retrage bani din contul tău de la bancă.  Indiferent de circumstanțe, tu pierzi și platforma câștigă. Fie că este vorba de munca depusă de tine fără a fi remunerat, fie că ai achiziționat utilizatori pentru a-ți îndeplini pragul de 20 de recomandări, fie platforma a luat direct bani din contul tău, aici nu este ABSOLUT NIMIC BENEFIC pentru tine.

Este o schemă financiară foarte bine pusă la punct și este preluată de tot mai multe platforme. Caută cât mai multe detalii și nu îți asuma riscul de a deveni o altă victimă! Dacă vei mai găsi alte platforme „fake”, te rog scrie-mi ca să pot informa cât mai multe persoane. Îți mulțumesc pentru că îți pasă.

Business image created by Freepik

Comentează şi tu

comentarii