Data trecută discutam despre laptopuri pentru freelancerii cărora le place să călătorească sau să lucreze în cafenele, aeroporturi și în orice alt loc cu WiFi disponibil.  Dar sunt și freelanceri care nu se simt comozi să lucreze oriunde ci au nevoie să-și amenajeze biroul într-un stil propriu și pentru o mai bună performanță preferă configurațiile PC.

Așa că articolul de astăzi va fi despre ei și câteva recomandări de PC-uri pentru munca de acasă. Însă nu toată lumea se pricepe la configurații PC și ce placă de bază se potrivește cu o anumită carcasă. Mulți nu știu c e procesor să-și cumpere și nici n-au timp pentru așa ceva. Dacă nu ești pasionat de IT, nu este nicio problemă și nici nu este cazul să te apuci acum de învățat. Poți foarte bine să te concentrezi pe proiectele tale iar recomandări vei găsi mai jos în acest articol.

Iar dacă ești IT-ist și nu mai ai nevoie de recomandările noastre, poți merge direct la sursă și să-ți cumperi piesele dorite. Pentru componente PC îți recomandăm eMAG sau evoMAG.

Noi, ceilalți, haideți să vedem ce PC-uri ne putem alege pentru a ne desfășura activitatea în cele mai bune condiții, chiar de la noi de acasă. Pentru a nu avea surprize, am ales cele mai apreciate PC-uri de către utilizatori adică doar pe cele cu 5 stele din 5.

1. Sistem Desktop PC ASUS

Mai multe detalii aici!

Acest sistem PC are un procesor i3-6100 cu frecvența de 3.7 GHz și o capacitate de 4 GB RAM DDR4. Capacitatea de stocare este de 128 GB SSD ceea ce va face sistemul să lucreze mai bine, iar dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de stocare puteți achiziționa și un hard extern. Are dimensiunile de 96 x 279 x 381 mm și o greutate de 5.5 kg.

Mouse-ul și tastatura sunt incluse în pachet așa că pe acestea nu va mai fi nevoie să le comandați. În schimb, ar fi bine să achiziționați și alte periferice necesare unui freelancer precum: boxe sau căști, monitor, webcam, un sistem de operare și un antivirus.

2. Sistem Desktop HP ProDesk

Mai multe detalii!

Acest sistem este un Workstation cu procesor Intel Core i5 cu frecvența de 3.2 GHz în 4 nuclee. Memoria RAM este de 4 GB DDR4 și se poate suplimenta până la 8 GB. Capacitatea de stocare este de 500 GB iar sistemul este unul puțin mai bun decât cel precendent, mai ales dacă doriți și chestii mai tehnice decât utilizarea unui browser și editor de text.

Și acest pachet conține tastatură și mouse așa că tot ce va mai trebui să achiziționați sunt niște boxe sau căști, monitor, webcam, un sistem de operare și un antivirus.

3. Sistem desktop PC Lenovo IdeaCentre

Mai multe detalii!

Am trecut la un sistem mult mai performant decât cele precedente. Dacă primele erau cu procesoare i3, respectiv i5 și erau din categoria Workstation, acesta are un procesor i7 și este un PC de Gaming. Iar dacă funcționează jocurile pe el la condiții optime, nu veți avea probleme cu alte programe.

Mai mult de atât, vă puteți răsplăti cu câte un joc din când în când, mai ales dacă folosiți tehnica de lucru cu Pomodoro.

4. Sistem Desktop PC iMac 21.5

Mai multe detalii!

Așa cum v-am obișnuit și la articolul cu laptopuri, al patra recomandare este pentru fanii Apple. Spre deosebire de celelalte produse, acesta este un computer All-in-One așa că monitorul nu este doar un periferic ci conține întreg sistemul. În acesta aveți parte de un procesor i5 de 3.1 GHz, memorie de 8 GB ram, o capacitate de stocare de 1 TB și nu veți mai avea nevoie nici de alte periferice pentru că are un ecran de 21.5 inch și o cameră web incorporată.


Tu ce ai ales, laptop sau sistem PC? Lasă-ne în comentarii recomandarea ta.

Comentează şi tu

comentarii