Vă mai aduceți aminte orele de informatică din școala generală și din liceu? Acele ore în care învățam cam aceleași lucruri în fiecare an. Iar în fiecare oră, cei care terminau mai repede sarcinile din ziua respectivă aveau voie să intre pe internet sau să se joace cu ceilalți colegi.

O mare parte din cei care erau foarte buni atunci, au ajuns acum să fie programatori și să lucreze pentru companii importante. Însă ce este ciudat e că majoritatea au învățat pe cont propriu aceste limbaje de programare. Iar în urmă cu ceva ani nu erau nici universități online care să te învețe pas cu pas ce trebuie să faci.

Ei bine, nu chiar toți au ajuns să fie programatori sau IT-iști așa că mulți s-au mulțumit și cu un certificat de competențe digitale primit la finalul clasei a 12-a. L-au atașat la CV și s-au angajat la diverse companii, cei mai norocoși lucrând chiar la birou.

Sunt foarte puține locuri de muncă unde nu ai nevoie de cunoștințe de bază în Microsoft Office. Toți angajatorii cer asta. Iar din acest motiv, toate CV-urile se laudă cu astfel de cunoștințe. Surpriza vine după ce te trezești că ai zeci de colegi care îți cer ajutorul în chestii banale despre Excel și îți vine să te întrebi cum de au fost angajați dacă nu știu nici măcar chestii atât de elementare. Să nu mai vorbim de situațiile în care vine șeful tău la tine să îți ceară sfaturi despre formule în Excel. Da, se întâmplă în câmpul muncii.

Mă gândesc că voi, cititorii acestui blog nu sunteți mediocri, tocmai prin faptul că citiți astfel de articole și căutați mereu să învățați lucruri noi. Dar e bine să știți că în zona de freelancing, cerințele sunt mult mai mari. Aici nu vor avea șansă cei care se laudă doar pe hârtie cu anumite cunoștințe pentru că aici ești angajat pentru un proiect unde ai nevoie de toate abilitățile pe care ți le cere clientul.

E posibil ca anumite lucruri și detalii să vă scape. Ni se întâmplă tuturor, dar dacă clienții nu își permit să tolereze aceste lipsuri, s-ar putea să te trezești cu un rating scăzut la profilul tău de Upwork. Așa că e bine să te asiguri că ai toate informațiile bine sintetizate în memorie și că vei face față fără probleme cerințelor clienților tăi.

Mai jos îți recomandăm câteva cursuri utile care te vor ajuta să stăpânești cât mai bine detalii din cele mai importante suite de Office și anume: Microsoft Office, Google Docs și Libre Office. În continuare vei găsi mai multe detalii despre fiecare în parte.

MS Office: 10-in-1 Courses To Maximize Productivity

Dacă doriță să aveți acces la un atlas întreg de cunoștințe despre Microsoft Office, acesta este cel mai potrivit curs pe care trebuie să-l urmați. Are în total 508 de lecții care adună nu mai puțin de 80 de ore de informații utile și practice care te vor ajuta să lucrezi mult mai repede în Microsoft Office.

Acest curs este foarte bine strucutrat și nu este nevoie de a-l urmări de la început până la final. Este împărțit în categorii și fiecare are zeci de lecții utile pentru fiecare opțiune a programelor din suita Microsoft Office. Iată și categoriile principale ale cursului:

  • Microsoft Excel 2013 Beginner Course - 56 lecții - 10 ore și 30 de minute
  • Microsoft Excel 2013 Advanced Training Course - 49 lecții - 9 ore și 7 minute
  • Microsoft Word 2013 - 57 de lecții - 9 ore și 6 minute
  • Microsoft Outlook 2013 - 57 de lecții - 8 ore și 5 minute
  • Microsoft PowerPoint - 55 de lecții - 9 ore și 13 minute
  • Microsoft Access Beginner Course - 54 de lecții - 10 ore și 18 minute
  • Microsoft Access Advanced Training Course - 43 de lecții - 9 ore și 27 de minute
  • Microsoft Publisher 2013 - 65 de lecții - 6 ore și 10 minute
  • Essential VBA Training for Excel, Automate Repetitive Tasks - 34 lecții - 3 ore și 59 de minute
  • VBA Intermediate Course - 38 de lecții - 4 ore și 20 de minute

Poți alege să asculți oricare din aceste materiale în funcție de nevoile pe care le ai în fiecare moment. Acesta s-ar putea să fie cel mai important curs, pentru că în momentul de față cel mai folosit program de genul este tot Microsoft Office.

Începe cursul aici!


How to Master Google Docs

Google Docs este folosit foarte mult de persoane din mediul online pentru că oferă niște facilități excelente pentru distribuirea documentelor fără a le muta în hard sau a le trimite pe mail. Orice document creat în Google Docs poate fi distribuit către oricine are un cont de google sau către cei care au acces la linkul documentului. De asemenea, este foarte sigur pentru că puteți selecta ca documentul să fie privat.

Mulți clienți preferă să lase un document către mai mulți freelanceri, de exemplu un fișier excel. Aceștia îl pot edita și pot adăuga informații pe acesta în timp real. Iar clientul poate vizualiza progresul tot în timp real. Este mult mai practic decât Microsoft și este gratuit.

Nu este un curs atât de complex ca cel precedent dar acest lucru se datorează și faptului că suita Microsoft are mai multe produse, pe când Google Docs are doar Word, Foi de calcul și Prezentări. Dar în acest curs de o oră și 34 de minute veți învăța cele mai importante informații despre tot ce înseamnă Google Docs.

Începe cursul aici!


Learn LibreOffice now

Dacă nu vrei să cumperi pachetul Microsoft Office dar nici nu ești mulțumit de Google Docs, să știi că există și soluții gratuite. Una dintre acestea este LibreOffice, program pe care îl puteți descărca de aici. Este des folosit de utilizatorii sistemelor de operare Linux, dar există și variante pentru Windows sau Mac.

Dacă vrei să înveți mai multe și despre această platformă, cursul de mai jos este cel mai apreciat pentru aceasta. Instructorul nu vorbește cea mai bună variantă de limba engleză, pentru că este italian, dar este suficient de coerent pentru a explica informațiile de care avem nevoie pentru mânuirea cât mai practică a suitei LibreOffice.

Cursul durează aproximativ 3 ore și este împărțit în 21 de lecții scurte pentru a fi ușor de parcurs.

Începe cursul aici!


Cu aceste trei cursuri vei putea stăpâni ca un expert tot ceea ce ține de Office și nu vei mai avea dificultăți față de noile proiecte la care te vei angaja, fie ca freelancer, fie ca angajat.

Comentează şi tu

comentarii